Jaga lugu:

Rootsi põllumeeste liit LRF hakkas koguma lihastatstikat

Rootsi põllumeeste liit LRF hakkas koguma lihastatstikat  Foto: Äripäev AS

Rootsi põllumeeste liit LRF lõi oma veebi uue statstikaplatvormi, kus saab tasuta andmeid nii loomakasvataja kui lihatööstur.

Andmebaas on leitav LRFi kodulehelt, tegu on pdf-formaadis kogumikuga, mida värskendatakse iganädalaselt..

Värskeid andmeid saab sea-, veise- ja lambaliha toodangumahtude kohta ning impordi ja ekspordi kohta. Nii saame teada, et Rootsi ekspordib veiseliha enim Saksamaale, Soome ja Taani. Veiseliha tuuakse sisse enim Iirimaalt, Hollandist ja Saksamaalt aga ka Poolast. Sealiha eksporditakse enim Poola, Uus-Meremaale ja Suurbritanniasse. Importsealiha tuleb Saksamaalt, Taanist ja Hollandist. Lamba- ja talleliha eksporditakse enim Soome. Sisse tuuakse kõige enam lambaliha Iirimaalt ja Uus-Meremaalt.Statistikat saab ka liha kvaliteedi ja hindade osas. Hinnad on toodud välja eraldi kvaliteediklasside alusel ning toodete kaupa. Samuti saab tutvuda maailma ja Euroopa hinnaprognoosidega (FAO JA OECD andmetel 2016-2025. aastateks).Lisaks sellele on võimalik saada teada ka üldisemat infot, näiteks tarbimisharjumuste osas.Viimast statistikat Rootsi lihaturu kohta saad näha SIIT

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789meelika@pollumajandus.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee