20. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: Mis mõjutab teraviljade hindu 2017. aastal?

Mis mõjutab teraviljade hindu 2017. aastal?
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Nädala börsiuudised: DLG juht: Mis mõjutab teraviljade hindu 2017. aastal?; Strategie Grains: Euroopa nisutoodang saab olema oodatust väiksem; Atria aktsia tõusis kuue aasta tippu; piimahinnad tegid väikse languse; hirmud panid nafta hinna langema.

Strategie Grains: Euroopa nisutoodang saab olema oodatust väiksem

toidunisu hind

Toidunisu hind
Foto: Äripäev AS

Mis mõjutab teraviljade hindu 2017. aastal?

Atria aktsia tõusis kuue aasta tippu

Atria aktsiahind Helsingi börsil.
Foto: Äripäev AS

Piimahinnad langesid veidi

kooritud piima pulbri hind

GDT indeksi hinnamuutus
Foto: Äripäev AS

Teistest toorainetest kallines rapsiseemnete hind 1,1 protsenti ja tonn maksab Euroopas 418,75 eurot. Kakao kallines 2,8 protsenti ning tonni eest tuleb välja käia 2239 dollarit. Kohvi (robusta) hind tõusis 2,1 protsenti 2280 dollarini.

USAs kallines maisi hind 2,5 protsenti ja nisu tõusis 2,8 protsenti. Kummagi buššel maksis neljapäeva õhtuks vastavalt 3,65 ja 4,28 dollarit.

Hirmud panid nafta hinna langema

Nafta hinnad on sellel nädalal langenud, sest arvatakse, et kõrgemate hindade tõttu kasvab ka USA tootmine. Lisaks sellele on hakatud kartma, et OPECi kokkulepe ei pruugi pidada. Näiteks Venemaa lubas ka 2008. aastal, et vähendab naftatootmist. Seda lubadust aga murti ning sama tegid ka mitmed teised tootjad.

Brenti toornafta hind langes 2,6 protsenti ja WTI odavnes 2,5 protsenti. Kummagi barrel maksis neljapäeva õhtuks vastavalt 54,44 ja 51,57 dollarit.

Rotterdami 95 bensiini hind kallines aga 3,3 protsenti ja tonn maksab 541,5 dollarit.

Bensiini hind
Foto: Äripäev AS

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960