Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palju õnne - maaelufotograaf Arvi Kriis 80

Palju õnne - maaelufotograaf Arvi Kriis 80
Foto: Heino Laiapea
Arvi Kriis on tuntuim maaelu kajastaja läbi fotode, olles kahe sajandi jooksul kõige rohkem teinud maaelu kajastavate ajakirjade kaanepoiste -ja tüdrukute pilte. 24. jaanuaril tähistas mees oma 80. juubelit.

Aastakümneid ajakirja Sotsialistlik Põllumajandus, hiljem ajakirjade Maamajandus ja Maakodu fotograafina töötanud Arvi Kriisi piltidel on inimesed rahulikud, soojad ja sõbralikud. Tuntav on pildistatava ja fotograafi vastastikune side.

Arvi Kriisi piltide kaudu on jäädvustatud inimeste mällu sajad tublid põllumajandustöötajad.Tema fotod on tuntud ka välismaal. Palju on ta pildistanud loodust, eriti Virumaal."Fenomenaalne koertega suhtleja on ta - arvan, et paljud ajakirjanikud on seda kogenud, kes koos Arviga lugusid tegemas käinud," kirjutab ajakirjanik Airi Hallik-Konnula oma Facebooki lehel.Maaeluministeerium pidas Arvi Kriisi meeles tänukirjaga, mille endised töökaaslased mehele ta 80dal sünnipäeval üle andsid. 

Tunnustus Maaeluministeeriumilt
Foto: Heino Laiapea

Heino Laiapea

põllumajandus.ee kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960