Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul oli 2016. aasta uute toodete poolest äärmiselt põnev. „Näeme, kuidas üha enam hakkab toidu hea maitse ja kvaliteedi kõrval rolli mängima naturaalsus, tootesse lisatud tervist tugevdavad komponendid, kasutusmugavus ja toidu valmistamise lihtsus. Uudistoodete väljatöötamine on muutunud tõeliseks loometööks ning toidutootjad omamoodi disaineriteks,“ tunnistas Potisepp.
Potisepa sõnul on kõigil toidutööstustel võimalik kuni veebruari lõpuni esitada oma 2016. aastal turule jõudnud parimad uudistooted, mille seast valitakse iga kategooria parimad välja 15.-16. märtsil toimuval hõbemärkide hindamisel. Lisaks toimub sel aasta juba kümnendat korda ka piirkondlike väikeettevõtete uudistoodete konkurss, mille käigus selgitatakse välja parimad tooted Põhja-Eesti, Lõuna-Eesti, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtetelt. Väikeettevõtete toodete hindamiseks kogunetakse Tartu Kutsehariduskeskusesse 21. märtsil.Lisaks Eesti Parim Toiduaine 2017 konkursi hindamiskomisjonile valivad konkursil oma lemmiktooted ka kokkade žürii, kaupmeeste žürii, toitumisteadlaste žürii ja meediaesindajate žürii ning rahvahääletuse põhjal antakse välja Rahva Lemmiku tiitel.„Ühtlasi on meil heaks tavaks kujunenud ühe erižürii ellu kutsumine. Eelmisel aastal kogunes Eesti tippjuhtidest koosnev žürii, kelle otsusega pälvis Tippjuhtide Lemmiku tiitli Balbiino Mango smuutike. Tänavune erižürii saab olema kindlasti kõigi aastate kõige loomingulisem ning kuulutame erižürii ja selle liikmed välja märtsi alguses,“ kinnitas Potisepp.Üldkonkursi hindamiskomisjon, mille tegevust juhib Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, koguneb märtsis ja aprillis Tallinna Teeninduskoolis. Eesti Parim Toiduaine 2017 konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse Liidu aastakonverentsil, mis leiab aset 26. aprillil.Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest aadressil
www.toiduliit.ee/parim