Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. veebruar 2017

Metsandusteadlased pälvisid riikliku teaduspreemia

Metsandusteadlased pälvisid riikliku teaduspreemia
Autor: Maaülikool

Riigi 2017. aasta teaduspreemiate laureaatide hulgas on Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsabioloogia töörühm.

Metsabioloogia professor Kalev Jõgiste ning vanemteadurid Marek Metslaid ja Kajar Köster pälvisid aastapreemia eelneva nelja aasta jooksul valminud ja avaldatud parimate teadustööde eest. Meie teadlased tõsteti esile põllumajandusteaduste alal teadustöö "Häiringurežiimi ja ainevoogude tähtsus boreaalse ja hemiboreaalse vööndi metsade majandamisel" eest.

Eesti Maaülikooli teadlaste kollektiivi töö käsitleb välise surve alla sattunud (hemi)boreaalsete metsade funktsioneerimist ja uuenemist. Taoliste häiringute mõju metsade süsinikuringele on analüüsitud süsinikuvoo otsese mõõtmise kaudu turbulentse kovariatsiooni meetodiga. Tuvastatud on põnevad ja ootamatud seosed ulukikahjustuste, tormi, tule ja raietööde tekitatud kahjustuste raskuse ja metsauuenduse intensiivsuse vahel, samuti taoliste kahjustuste ja orgaanilise aine taastumise ning mulla süsinikuringe vahel.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736