Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 15. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsandusteadlased pälvisid riikliku teaduspreemia

Metsandusteadlased pälvisid riikliku teaduspreemia
Foto: Maaülikool
Riigi 2017. aasta teaduspreemiate laureaatide hulgas on Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsabioloogia töörühm.

Metsabioloogia professor Kalev Jõgiste ning vanemteadurid Marek Metslaid ja Kajar Köster pälvisid aastapreemia eelneva nelja aasta jooksul valminud ja avaldatud parimate teadustööde eest. Meie teadlased tõsteti esile põllumajandusteaduste alal teadustöö "Häiringurežiimi ja ainevoogude tähtsus boreaalse ja hemiboreaalse vööndi metsade majandamisel" eest.

Eesti Maaülikooli teadlaste kollektiivi töö käsitleb välise surve alla sattunud (hemi)boreaalsete metsade funktsioneerimist ja uuenemist. Taoliste häiringute mõju metsade süsinikuringele on analüüsitud süsinikuvoo otsese mõõtmise kaudu turbulentse kovariatsiooni meetodiga. Tuvastatud on põnevad ja ootamatud seosed ulukikahjustuste, tormi, tule ja raietööde tekitatud kahjustuste raskuse ja metsauuenduse intensiivsuse vahel, samuti taoliste kahjustuste ja orgaanilise aine taastumise ning mulla süsinikuringe vahel.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960