Alaskalt leiti suur kogus naftat

Alaskalt leiti suur kogus naftat  Foto: Postimees/Scanpix

Alaska sisemaalt avastati 1,2 miljardit barrelit naftat, mis on viimase 30 aasta suurim avastus USAs, vahendab CNN Money.

Suur nafta leiukoht võib Alaska finantsseisu tunduvalt parandada. Nafta hinnalangus ning tootmismahtude vähendamine on osariigi tulusid märkimisväärselt vähendanud. Nafta leiti Põhja-Alaska ühest piirkonnast, mida peeti pigem vananevaks ladestusalaks.

Hispaania naftagigant Repsol ja ettevõtte USA partner Armstrong Energy teatasid leiust möödunud nädala neljapäeval. Nad prognoosivad, et tootmine võib leiukohas alata juba 2021. aastal ning igapäevane toodang võib seal ulatuda lausa 120 000 barrelini.„Selle leiu puhul on huvitav asjaolu, et antud piirkonna tulevikuväljavaade oli naftafirmade jaoks küllaltki nutune. See leid on aga väga suur,“ ütles Repsoli pressiesindaja Kristian Rix.On selge, et selline uudis ei toeta nafta hinda, mis on just suureneva USA tootmise tõttu suuna alla võtnud. Ühendriikide naftafirmad on raskema perioodi üle elanud ja arvatakse, et nüüd plaanivad ettevõtted tootmist märkimisväärselt tõsta.

Jaga lugu:
Seotud lood

Põllumajandus.ee suurtoetajad:

PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Põllumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Ana Tilkson
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150