31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börs: nisu ja rapsi hind langeb

Börs: nisu ja rapsi hind langeb
Foto: Reuters/Scanpix
Nädala börsiuudised: talinisu on edukalt talvitunud - Venemaa nisukahjud minimaalsed, Ukrainas kehvem olukord; toidunisu hinnalangus jätkub; rapsiseemnete hind odavneb, sest prognoose tõstetakse; Commerzbank: parim panus on kakao; nafta hinnad hakkasid uuesti tõusma.

Talinisu on edukalt talvitunud

Venemaal kahju minimaalne, Ukrainas kehv olukord

Hinnalangus jätkub

Toidunisu hind

Toidunisu hind
Foto: Äripäev AS

USAs kallines maisi hind 0,7 protsenti ja nisu odavnes 0,2 protsenti. Kummagi buššel maksis nädala lõpuks vastavalt 3,59 ja 4,22 dollarit. Sojaubade hind kukkus 2,2 protsenti ning buššeli eest tuleb välja käia 9,615 dollarit.

Rapsiseemnete hind langeb, sest prognoose tõstetakse

Põllumajandustoormetega kauplev Belgia ettevõte Coceral prognoosib, et ELi rapsiseemnete toodang ulatub 2017. aastal 21 miljoni tonnini. Võrreldes eelmise prognoosiga tõsteti ootusi 427 000 tonni võrra.

Strategie Grains ootab suuremat taastumist ning prognoosib, et toodang ulatub 21,6 miljoni tonnini. Ettevõte on tõstnud nii saagikuse kui ka külvipinna prognoosi.

Euroopa Komisjon aga prognoosib, et rapsisseemnete toodang ulatub lausa 22,1 miljoni tonnini ja külvipind lausa 6,62 miljoni tonnini.

Saagiootuste kasv on pannud rapsiseemnete hinna langema. Sellel nädalal odavnes rapsiseemnete hind 1,7 protsenti ja tonn maksab 395,5 eurot. Veebruari keskel saavutatud tipust (426 eurot tonnist) on hind kukkunud üle 7protsendi.

Rapsi hind
Foto: Äripäev AS

Commerzbank: parim panus on kakao

Kakao hind

Kakao hind
Foto: Äripäev AS

Kohvi hind

Kooritud piima pulbri hind

Nafta hinnad hakkasid uuesti tõusma

95 Rotterdami bensiini

Bensiini hind
Foto: Äripäev AS

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960