24. märts 2017

Suurfirma aktsia kukkus täna 91 protsenti

Suurfirma aktsia kukkus täna 91 protsenti
Autor: Äripäev AS

Hiina ühe suurima piimatootja aktsia langes täna üle 90 protsendi ning investorid on hämmingus, kirjutab CNN Money.

Hiina Huishan Dairy turuväärtus kukkus tänase kauplemispäeva jooksul lausa 4,1 miljardi dollari võrra (91 protsenti). Päeva keskel palus ettevõte Honkongi börsil aktsiatega kauplemise lõpetada.

Üks Honkongi turu veteranist investor ütles, et ta pole varem midagi sellist näinud. „See on väga haruldane, et aktsia nõnda palju kukub,“ ütles investeerimisfirma Haitong International Securitiesi kauplemise direktor Andrew Sullivan. „Kauplemismahud olid küllaltki erakordsed,“ ütles ta ja lisas, et reedel vahetas omanikku lausa 779 miljonit aktsiat. Tavaliselt on päevane keskmine 14 miljonit.Keegi ei tea, miks aktsia langeb. Enam kui kolm kuud tagasi väljastas USA uuringufirma Muddy Waters raporti, milles väideti, et Huishan tegeleb pettusega ning välja hõigatud kasumid ei ole tõesed.„Aktsia peaks langema, sest me usume, et selle tegelik väärtus on lähedal nullile,“ kirjutas uuringufirma oma detsembrikuises raportis.Sellegi poolest ei ole teada, miks aktsia just täna langes. Raport ilmus ju kolm kuud tagasi. „Ma ei ole kunagi näinud, et aktsia pärast raportit nõnda stabiilselt kaupleks ja siis ühegi hoiatuseta järsult kukuks,“ ütles Muddy Watersi asutaja Carson Block.Huishanist kuulub umbes 73 protsenti ettevõttele Champ Harvest, selgub FactSeti andmetest.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736