• 17.03.17, 15:06
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Börs: Saudid viisid nafta hinna alla

Nädala börsiuudised: suhkruturg võib muutuda väga volatiilseks; Societe Generale: Hiina impordinõudlus tõstab sojaubade hinda; kohvi peaks hakkama kallinema; saudid viisid nafta hinna alla; bensiin odavneb.
Börs: Saudid viisid nafta hinna alla
  • Börs: Saudid viisid nafta hinna alla Foto: Reuters/Scanpix
Suhkruturg võib muutuda väga volatiilseks
Suhkru hind
Suhkru hind
  • Suhkru hind Foto: Äripäev AS
Societe Generale: Hiina import toetab sojaubade hinda
Sojaubade hind
Sojaubade hind
  • Sojaubade hind Foto: Äripäev AS
Teistest USA põllumajandustoormetest langes maisi hind 0,1 protsenti ja nisu odavnes 1,4 protsenti. Kummagi buššel maksab vastavalt 3,65 ja 4,36 dollarit.
Kohv peaks hakkama vaikselt kallinema
Londoni robusta kohvi futuuride selle aasta viimase kolme kuu hinnaprognoos on aga 2249 dollarit tonnist. 2018. aasta jaanuarist märtsini peaks hind olema aga 2315 dollarit, teatas SocGen.
Novembrikuu futuuride hind on praegu 2216 dollarit, 2018. aasta märtsikuu futuur maksab 2208 dollarit.
Tõsi, nelja suurima tootja – Vietnami, Brasiilia, Indoneesia ja India – toodang peaks 2017-2018 hooajal suurenema 6 miljoni kohvikoti võrra (üks kott kaalub 60 kg). See pole aga piisav, et selle hooaja 10 miljoni koti suurust langust tasa teha. Sellel hooajal on tootmist seganud eelkõige kehv ilm.
Robusta kohv kallines nädalaga 0,1 protsenti ja tonn maksab 2160 dollarit.
Robusta kohvi hind
  • Robusta kohvi hind Foto: Äripäev AS
Kakao hind
toidunisu hind
Rapsiseemnete hind
Kooritud piima pulbri hind
Saudid viisid nafta hinna alla
Nädala teine pool tõi hinnatõusu
Bensiini hind
  • Bensiini hind Foto: Äripäev AS
Autor: Mait Kraun, kaasautor

Seotud lood

Uudised
  • 07.04.17, 13:59
Börs: teravilja hinnad languses, piimahind stabiilne
Nädala börsiuudised: toodanguprognooside tõstmine veab rapsi hinda alla; piimahinnad tõusid teist nädalat järjest; piimahinnad peaks stabiliseeruma; ELi tootjaomahinnad kahe ja poole aasta tipus; nafta hind tõusis viimase kuu tippu.
Uudised
  • 31.03.17, 16:06
Börs: nisu ja rapsi hind langeb
Nädala börsiuudised: talinisu on edukalt talvitunud - Venemaa nisukahjud minimaalsed, Ukrainas kehvem olukord; toidunisu hinnalangus jätkub; rapsiseemnete hind odavneb, sest prognoose tõstetakse; Commerzbank: parim panus on kakao; nafta hinnad hakkasid uuesti tõusma.
Uudised
  • 13.03.17, 14:06
Alaskalt leiti suur kogus naftat
Alaska sisemaalt avastati 1,2 miljardit barrelit naftat, mis on viimase 30 aasta suurim avastus USAs, vahendab CNN Money.
Uudised
  • 03.03.17, 08:47
Börs: Venemaast sai maailma suurim suhkrupeedi tootja
Nädala börsiuudised: Pariisi toidunisu hind seitsme kuu tipus; Euroopa nisutootmine peaks kasvama; rapsiseemnete hind hakkas uuesti tõusma; sealiha hind kukub; Venemaast sai maailma suurim suhkrupeedi tootja.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele