Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduse tippjuht 2017 on Tõnu Post

Põllumajanduse tippjuht 2017 on Tõnu Post
Foto: Oleg Harchenko
Täna, 24. märtsil kuulutati konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ raames viiendat aastat järjest välja põllumajandussektori silmapaisvaim tippjuht, kelleks žürii valis tänavu Kõljala Põllumajanduslik OÜ juhi Tõnu Posti. Auhinna andis üle maaeluminister Tarmo Tamm.

Kõljala Põllumajanduslik OÜ juhi ning 2017. aasta põllumajandussektori tippjuhi Tõnu Posti sõnul on sedalaadi ettevõtmised positiivsed kogu sektori jaoks, aidates teadvustada ja väärtustada põllumajandusettevõtlust. „On väga suur au saada kolleegide poolt tunnustatud, mistõttu olen ootamatu tähelepanu eest äärmiselt tänulik. Pikka aega põllumajandusega tegelenuna võin öelda, et tegu on sektoriga, kus edu tuleneb eelkõige ettevõttesisesest kuid ka ettevõtete vahelisest heast koostööst,“ lisas Post.

Maaeluminister Tarmo Tamm meenutab, et Tõnu Post on Saaremaa suurima põllumajandusettevõtte juhina tunnustatud nii oma kodusaarel kui pälvinud muidki tiitleid – mõned aastad tagasi valiti ta ka Eesti aasta põllumeheks. „Tean pea aasta Eesti Põllumeeste liitu juhtinud Tõnut tasakaaluka ühistegevuse eestkõnelejana, kes on nii ettevõtluses kui ka ühiskondlikke kohustusi täites kompromisse otsiv, järjekindel ja tulemuslik,“ ütles Tamm. „Kuna Eesti põllumajanduse parem käekäik on selgelt seotud toodangu lisaväärtuse tõstmise ja ühistegevuse suurendamisega, on selle eest hingega seisev juht igati väärt esiletõstmist ning näitab tema stiili ja valitud tee õigsust ning laiemat väärtust,“ lisas maaeluminister.„Mul on väga hea meel, et põllumajanduse aasta tippjuhiks valiti just Tõnu Post. Läbi aastate on erinevatel ametipositsioonidel tema prioriteediks olnud põllumeeste koostöö tugevdamine – võib öelda, et just selles peitubki võti, kuidas tänases komplitseeritud olukorras põllumajanduses võimalikult edukalt hakkama saada,“ ütles Swedbank Eesti põllumajandussektori juht Brit Padjus.  Tõnu Posti autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on skulptor Tiiu Kirsipuu.Põllumajandussektori tippjuhi tiitli on eelnevatel aastatel pälvinud: 

2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool ning Corpore Konverentsid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960