Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaitsevägi rikkus õppusel taliviljapõllu

Kaitsevägi rikkus õppusel taliviljapõllu
Foto: Postimees/Scanpix
Rakke valla esindajatele laekus kohaliku põllumajandusettevõtja Andres Keäri teave selle kohta, et tema taliviljapõldu on rikutud ja sellesse sõidetud laiad rööpad.

Rakke vallavolikogu esimehe Enno Eilo sõnul olid kaitseväest maha jäänud tegevusplaanid, millest selgus, et tegemist oli suurtükiväepataljoni väliharjutusega, ning nad võtsid ühendust kaitseväe esindajaga, et kõnelda rikutud taliviljapõllust ning uurida õppuse kohta.

“Vastab tõele, et kahetsusväärsel kombel sattus üks allüksus selle nädala teisipäeval karjääri naabruses asuvale eramaale Väike-Tammiku külas, kus rasketehnika tekitas kahju taliviljapõllule,” ütles kaitseväe 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser reamees Sander Mändoja ja lisas, et tegemist oli eksitusega, sest üksus lähtus taktikalisest olukorrast, kuid ei veendunud, kas maa kasutamine on omanikuga kooskõlastatud. “Kaitsevägi on maaomaniku ees vabandanud ning jõudnud kokkuleppele kahju hüvitamise suhtes.Põllumajandusettevõtja Andres Keär, kes nimetatud põldu rendib, rääkis, et avastas taliviljapõllu rikkumise juhuslikult, kui läks väetist panema ja et põld olla umbes hektari ulatuses rikutud.Keäri sõnul kohtusid kaitseväe esindajad temaga neljapäeval, arutati kahju hüvitamise võimalusi. Kaitsevägi on andnud lubaduse maksta rahalist kompensatsiooni. Ettevõtja sõnul pakkusid kaitseväe esindajad põllu taastamise võimalust, kuid ta loobus sellest, kuna tööd võiksid vilja kokkuvõttes veel rohkem kahjustada..Loe pikemat Virumaa Teatajast

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960