Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestisse saabus esimene nelja roomikuga traktor John Deere 9620RX

Eestisse saabus esimene nelja roomikuga traktor John Deere 9620RX
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti esimene võimsa veojõuga nelja roomikuga traktor hakkab tegema mullaharimistöid Aru Põllumajanduse põldudel.

Tegemist on John Deere 9RX mudeliseeria kõige jõulisema mudeliga, mille maksimaalne võimsus on 670 hobujõudu. „ Vajasime suure veojõuga traktorit, millega kiiresti mullaharimistöid teostada. Üle 600 hobujõuline ratastraktor oleks olnud teedel liiklemiseks ebasobiv oma gabariitide tõttu ja  seetõttu langes valik nelja roomikuga traktori kasuks,“ rääkis traktori omanik Andres Lindam Aru Põllumajanduse OÜ-st.

 

Uudse masina mootorit iseloomustab suur püsivõimsuse vahemik 1550-2100p/min ning suur pöördemoment 2800Nm. John Deere 9RX seerias on saadaval neli erinevat mudelilt 470hj kuni 620hj, mis on mõeldud rasketeks mullaharimistöödeks. Nelja roomikuga veermikukontseptsioon tagab minimaalse pinnase erisurve juures suurima veojõu ülekande maapinda. 

„Meie põldudel on hetkel töötamas kümme John Deere traktorit ja oleme väga rahul nende töövõimekusega. Ka hoolduse ja remondi vajadusel on alati kiired lahendused olemas,“ ütles Lindam.Traktori, navigatsiooni ja haakeseadmete juhtimine käib uuel masinal sarnaselt väiksemate John Deere mudeliseeriatega (6R, 7R ja 8R) läbi CommandCenter Gen 4/4600 puutetundliku ekraani, mis on nüüdsest veelgi lihtsam. Traktoril on nelja punkti kabiinivedrustus, mis tagab masina juhile mõnusa stressivaba tööpäeva. Nelja paralleelvardaga varustatud kabiinivedrustuse süsteem tagab kabiini minimaalsed horisontaal-suunalised liikumised raami suhtes. CommandView III kabiin on avara ja hea vaateväljaga, kus klaasipinda koguni 6,52m².  Masinal on 360° valgustatus LED töötulede paketiga, mis tagab ülihea nähtavuse ka öösel töötades. Traktoril on võimas hüdrosüsteem pumba tootlikkusega kuni 435l/min.Euroopa Liidu liikmesriikides on John Deere 9RX oma esimese tootmisaastaga eelmisel aastal saavutanud 50% turuosa nelja roomikuga traktorite arvestuses. Traktor on valmistatud Waterloo tehases Iowas Ameerika Ühendriikides. John Deere 9620RX traktoriga saab tutvuda Maamessil 20.-22.04 Baltic Agro Machinery välialal VP-52.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960