Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suvel selgub Eesti parim talutoit

Suvel selgub Eesti parim talutoit
Foto: Eestimaa Talupidajate Keskliit
Eestimaa Talupidajate Keskliit korraldab juba teist aastat järjest parima talutoidu valimise, mille eesmärk on tõsta esile ehtsat talutoitu ja tunnustada talunike tööd. Parimad talutoidud selguvad seitsmes erinevas kategoorias ja võitjad kuulutatakse välja 8. juulil Võrus toimuval talupäeval.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhi Kalle Lieberti sõnul sündis parima talutoidu konkurss soovist tunnustada meie usinaid talunike ja innustada neid tegelema tootearendustega, mis muudaks neid konkurentsivõimeliseks nii siin kui välismaal. Parimatest parima talutoidu valimise ja tunnustamise vajadust kinnitasid ka talunikud, mida näitas ka juba eelmisel aastal suur osalejate arv. “Sel aastal ootame konkursile veelgi rohkem osalejaid, sest lisaks ettevõtmisega kaasnevale tähelepanule, ootab kategooria võitjat ees ka hinnaline ja praktiline auhind – turundustugi võidutootele,” ütles Liebert.

Konkursi “Parim talutoit 2017” üldvõitja auhinnaks on võidutoote turundustugi, mis sisaldab järgmist:

2017. aasta parima talutoidu reklaamplakati kujundamine ja loomine

2017. aasta parima talutoidu kvaliteetsed tootefotod

2017. aasta parima talutoidu meediauudise koostamine ja levitamine meediakanalitele

Võidutoote valmistanud taluniku persooniloo organiseerimine meediaväljaannetesse

Võidutoote animeeritud video

2017. aasta parim talutoit selgitatakse välja seitsmes erinevas kategoorias:

• Parim piimatoode (k.a. sõretoode)• Parim pagaritoode• Parim lihatoode• Parim maius• Parim keedis• Parim tervisetoode• Parim jook

Seitsme kategooria hulgast selgitatakse välja ka konkursi üldvõitja, kes pälvib konkursi peaauhinna*.

Hindamiskomisjon valib parimaid tooteid 14. juulil Tallinnas Academic Food Lab’is. 2017. aasta parim talutoit kuulutatakse välja 8. juulil Võrus toimuval talupäeval.

Hindamiskomisjoni kuuluvad toidublogijad, kokad, turunduseksperdid ning kaupluste esindajad. Komisjoni esimees on Eesti Talupidajate Keskliidu nõukogu liige Kaul Nurm.

Konkursil osalemiseks palume registreeruda siin: “Parim talutoit 2017”

MIS ON MIS

Parima talutoidu valimine on osa Talupidajate Keskliidu mitmeaastasest märgikampaaniast “Ehtne talutoit”, mille eesmärgiks on teadvustada ja tunnustada talutoodete kasulikkust ning mitmekesisust. “Ehtsa talutoidu” tutvustamisel on kasutatud PRIA turuarendustoetust. Parimat talutoitu valitakse Eestis teist aastat järjest. Eelmise aasta Parim talutoit 2016 võitja oli Pajumäe talu mahe keefir.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960