17. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veski Mati kasvatab ja tugevdab oma rolli Eesti teraviljaturul.

Veski Mati kasvatab ja tugevdab oma rolli Eesti teraviljaturul.
Foto: Balti Veski AS
„Eesmärgiga kindlustada koostööpartneritele ja tarbijaile maksimaalselt kvaliteetset toodangut, oleme alustanud uudse TERAVILJAPROGRAMMIGA,“ teatab firma juht Lauri Mõtsnik.

Programmi üheks osaks on panustamine põllumajanduslikku haridusse - käesoleval aastal startis Veski Mati stipendium koostöös Eesti Maaülikooli ja Joosep Tootsi Fondiga. Stipendiaatide uurimistöö eesmärk on parendada teravilja arendust, leidmaks uusi ja tugevaid teraviljasorte. Samas stipendium aitab tudengil oma sobival erialal teha teadustööd süvitsi, kaasates siia suuremahulised praktilised katsetused. Stipendium motiveerib üliõpilasi nende seniste õppetulemuste, aktiivse Eestimaa maaellu panustava ühiskondliku tegevuse eest ning kavandatava uurimistöö eest, mis aitab kaasa kohaliku teravilja kvaliteedi parendamisele ning tooraine vääristamisele.

Kandidaat peab olema Eesti Maaülikooli bakalaureuseõppes täiskoormusel õppiv 1. kursuse üliõpilane keskmise hindega vähemaltt 3,5 ning stipendiumi määrab 3-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad Balti Veski esindaja, Eesti Maaülikooli esindaja ja SA Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fond esindaja.

Esimene stipendiaat on Marite Juurik Viljandimaalt, Taari talust

“Minu pere tegeleb põllupidamisega ja loogiline samm minu õpingutes oli ikka Maaülikool. Kodust olen kaasa saanud armastuse tervailja-tootmise vastuja erialaks ülikoolis valisin põllumajandussaaduste tootmise ja turustamise. Tahan, et minu töö oleks lihtinimesele arusaadav ja igale talumehele selge ning töö eesmärgiks on anda meie põllumees-tele parendatud seemet, mis oleks vastupidav kliimale ja haigustele ja samas saagirohke,“ räägib Marite.

Programmi teine osa on koostööprojektid Eesti põllumeestega - kohaliku teravilja kokkuostmine juba sel suvel; farmeritele kvaliteetse, jõulise ja haiguskindla seemne kindlustamine; teabe, koolituste, toetuse ja nõuannete viimine teraviljakasvatajatele.

Veski Mati turundusjuht Heikki Põhi kirjeldab, et programmi kolmas osa kätkeb koostööd teraviljatoodangu töötlejatega. „Alustame jahusegude pakkumist toiduainetetööstustele, peamiselt pagaritele. Noorte teadurite töö tulemusena saame kindlustada maksimaalselt kvaliteetset seemet ja seeläbi parimat võimalikku kohalikku teravilja ning selle toodangut.“

Veski Mati jätkab endiselt ka teraviljatoodete müüjana – tooteportfellis olevate 400 toote ja 100 maitsega putrude-, jahu-ja maitsesegudega oleme suurima tootevalikuga teraviljatootja.

Rõõmustagem õppureid, põllumehi, pagareid ja igat eestlast, kes armastab Veski Mati tooteid. Jätku leiba!

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960