7. august 2017

Metsä Forest: Eesti puidutööstusel läheb tänavu hästi

Metsä Forest: Eesti puidutööstusel läheb tänavu hästi
Autor: Postimees/Scanpix
Soome puidufirma Metsä Forest täitis mullu Eestis oma eesmärgi ning prognoosib selleks aastaks Eesti puidutööstusele korralikku kasvu.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et puidu ja puittoodete hulgimüügiga tegeleva Metsä Forest Eesti ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 2 protsenti, 59,7 miljoni euroni. Ärikasum langes 183 406 euro võrra, 1,57 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu (nagu ka aasta varem) keskmiselt 29 inimest. Käive töötaja kohta suurenes 2 protsenti, 2,06 miljoni euroni. Keskmine brutotasu tõusis 2 protsenti, 2533 euroni kuus.

Kontserni tegevus keskendub viiele põhisuunale: puiduvarumine (Metsä Forest), puittoodete tootmine (Metsä Wood), tselluloosi- ja saetööstus (Metsä Fibre), pakendipapi tootmine (Metsä Board) ning majapidamis- ja küpsetuspaberite tootmine (Metsä Tissue), selgub aruandest.

„Metsa- ja puidutööstuse tootmismahud on Eestis alates 2010. aastast suhteliselt stabiilses kasvus ning praegused mahud ületavad majanduskriisi eelseid, ulatudes kõigi aegade rekordtasemele,“ kirjutas ettevõte oma tegevusaruandes. „Eesti puiduturul püsis peamiste puidusortimentide hinnatase kogu 2016. aasta suhteliselt madalal ning keskmisena jäi alla ka 2015. aasta tasemele.“

Metsä Forest Eesti kirjutas aruandes, et lõppenud aastat võib lugeda ettevõtte jaoks üsna edukaks, sest seatud eesmärgid suudeti täita ja planeeritud tarnemahud saavutada.

Järgmisel aastal läheb puidutööstusel hästi

„2017. aastaks võib prognoosida Eesti puidutööstuse märgatavat mahu ja käibe kasvu tänu viimastel aastatel tootmismahtude ja lisandväärtuse suurendamisse tehtud investeeringute täisvõimsusel käivitumisele, eriti saematerjali ja vineeri tootmises,“ kirjutas ettevõte.

„Tootjate suurem konkurents toormeturul võib kaasa tuua surve palkide hinna tõusuks. Samas mõjutab Eesti turgu ka välisturgudel valitsev ebakindel olukord ning näiteks graanulitootmises ei ole suurt kasvuaastat oodata.“

Paberipuiduturule avaldab mõju Skandinaavia suurte tselluloositootjate keskendumine põhiliselt okaspuu tselluloosi tootmisele, mille tõttu kasepaberipuidu nõudluse taastumist ei ole lähiajal ette näha, kirjutas Metsä Forest.

Metsä Forest Eesti on Soome metsatööstuskontserni Metsä Group tütarettevõte. Eelmisel aastal võeti Eesti tütarfirmast 2,13 miljonit eurot dividende. 2015. aastal maksti välja 670 000 eurot dividende.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616