Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Muuseumis on taas ristsed

Muuseumis on taas ristsed
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum
Eesti Põllumajandusmuuseumis sündis taas eesti tõugu täkupoiss. Nagu tema vend Rukkikuld, ootab ka uus täkupoiss nime. Nimi peab algama R-tähega, sest täku isa on nimi on Raksel. Täkupoisi ema on eesti tõugu mära Vilma.

Konkursil saab nime pakkumisega osaleda 5. oktoobrini. Nime saab täkupoiss Lõikuspeol. „Lõikuspeo kavas on kokkuvõte põllumehe aastast, EV100 põldudest muuseumis, Eesti toidu kuust ning Eesti Leivaliit tutvustab oma tooteid ja räägib leivast. Lisaks rääkimisele saame kõik maitsta erinevaid tooteid ja oma lemmiku selgitada. Koduleivaküpsetajad osalevad oma küpsetatud leivaga,“ rääkis lõikuspeo kavast muuseumi direktor Merli Sild. „Lisaks koristame muuseumipõllul tatart ning tutvustame toortatra kasulikkust ja pressime lina- ja kanepiseemnest õli. Veiniakadeemia tutvustab viinamarjadest koduveinide valmistamist ning degusteeritakse Eesti veine ning antakse näpunäiteid viinamarjade kasvatamisest avamaal. Eesti Sojaliit tutvustab sojapiima ja tofu valmistamist.

Rehepeks masinal ja käsitsi ning terade jahvatamine käsikivil on samuti plaanis.“

Loomulikult on lõikuspeole oodatud kõik lapsed, sest neile on tehtud spetsiaalne lasteprogramm „Villakera  - kullakera“ ning avatakse tõuloomade üritustel laste joonistuste näitus "Minu lemmik koduloom". Lisaks avavad uksed erinevad töötoad. Ei puudu ka sügislaat.

Vaata lisainfot: www.epm.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960