Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Täna avati toidutööstuste nädal

Täna avati toidutööstuste nädal
Foto: Maaeluministeerium
Täna Kalevi kommivabrikus avalöögi saanud avatud toidutööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse ettevõtetel näidata, milliseid kvaliteetseid ning maitsvaid tooteid nad toodavad ning tarbijatele hea võimaluse vaadata, kuidas meie lemmiktooted valmivad, kes ja kuidas neid valmistavad,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm toiduainetööstuste nädalat avades.

„Uuringud kinnitavad, et valdav osa Eesti tarbijaist armastab kohalikku toitu ja eelistab kohalike ettevõtete tooteid, kuid tihedas konkurentsis tuleb selle nimel igapäevaselt tööd teha, et ka tulevikus oleks kodumaine toit Eesti inimeste jaoks esikohal ja meie kohalikel ettevõtetel tööd. Sellele aitavad kindlasti kaasa algatused nagu tänavune avatud toidutööstuste nädal,“ ütles maaeluminister.

Toiduliidu juhatajaSirje Potisepp toob välja, et Eestis on toidutööstusi, mis on enam kui saja aasta vanused ning meie toidutootmise traditsioon on väga pikaajaline. „Sellel, et saame oma toidulaua katta peaaegu täielikult vaid kodumaise toodanguga, on hindamatu väärtus,“ tuletab Potisepp meelde. „Seega, hoidkem ja hinnakem meie jaoks kohati nii igapäevast – värsket Eesti toitu.“

„On tuntud ütlus, et põllult toidulauale või põllult taldrikule. See tähendab ju seda, et meie põldudelt, metsast ja veekogudest saadud toorainest valmistatakse toidutööstuse ettevõtetes, ka väikeettevõtetes, kõike seda head ja paremat, mida meie taldrikutelt leida võib. Valik on lai, sageli ehk liigagi, kuid see ju kõik meie päris ja oma. Et selle maitsva toidupoolise valmistamine ka laiemale üldsusele välja paistaks, on ettevõtjad lahkesti nüüd nädala aja jooksul nõus oma tootmist huvilistele näitama,“ ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron avatud toidutööstuste nädala avamisel.

Avatud toidutööstuste nädala raames toimuvad 9–13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Külastajaid ootavad A. Le Coq, Andre Juustufarm, Artocarpus, Balbiino, Balsnack, Balti Veski (Veski Mati), Breti (Luke Farmimeierei), Ecofarm, Estover Piimatööstus, Jaanihanso, Kalev, Leibur, Lõuna Pagarid, Maru Food, Minna Sahver, Moe, Põltsamaa Felix, RemedyWay, Saidafarm, Saku Õlletehas, Salvest, Scanola Baltic (Olivia), Sepa mahetalu, Tallegg (HKScan Estonia), Tamme talu ürdiaed ja Uvic.

26 toiduainetööstust üle Eesti pakuvad nädala vältel  huvilistele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Tänase seisuga on oma soovist toiduainetööstusesse ekskursioonile minna teada andnud üle tuhande inimese, kuid kohti veel jätkub!

Loe avatud toiduainetööstuste nädalast lähemalt Eesti toidu kodulehelt www.eestitoit.ee, täida osalemiseks registreerimisvorm http://eestitoit.ee/et/content/avatud-toidutoostuste-nadal-2017 ja jälgi Eesti toidu kuu sündmusi Facebookist https://www.facebook.com/Eestitoit/.

Täna avati toidutööstuste nädal
Foto: Maaeluministeerium
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960