Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum toimub 6. detsembril 2017 Rakveres AQVA Konverentsikeskuses.

- EPKK kutsub lihafoorumile ja veiselihakonverentsile
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Mõlemad üritused on mõeldud lihasektoris osalejatele: põllumeestele, lihatööstuste esindajatele ja teistele sektoriga seotud ettevõtjatele ning huvilistele.
PÄEVAKAVA:
9.30 – 10.00 Registreerimine ja hommikukohv10.00 – 10.10 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna esinaine10.10 – 10.40 Lihasektori globaalsed arengud ja väljakutsed – Tibor Szucs, FAO, loomakasvatuse konsultant10.40 – 11.10 Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler11.10 – 11.30 Lambaliha tootmise perspektiivid Eestis – Ants Kuks, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, juhatuse esimees11.30 – 12.00 Küsimused/arutelu12.00 – 13.00 Lõuna13.00 – 13.30 Eesti elanike liha söömise harjumused ja toitumissoovitused – Eha Nurk, Tervisearengu Instituut, seire- ja hindamise osakonna juhataja13.30 – 14.00 Toiduohutus lihasektoris – Mati Roasto, Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor14.00 – 14.30 Eesti lihatööstus ettevõtja pilgu läbi – Olle Horm, Atria Eesti OÜ tegevdirektor14.30 – 15.00 Küsimused, arutelu15.00 – 15.30 Kohvipaus15.30 – 16.00 Lihasektor maaeluministri pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister16.00 – 16.30 Lihasektor ja kaubandus – Oliver Rist, Coop Eesti ostudirektor16.30 – 17.00 Kuidas võiks põllumajandussektor leida liitlasi – Ilmar Raag, filmirežissöör17.00 – 17.30 Küsimused, arutelu ja foorumi kokkuvõtePäeva modereerib Marko Kass Eesti Maaülikoolist.
PANE TÄHELE!
Mõlemale üritusele saab registreeruda
SIIN.
Päev hiljem, 7. detsembril 2017, toimub Rakveres AQVA Konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Veiselihakonverents 2017.
PÄEVAKAVA
9.30 – 10.00 Registreerimine ja hommikukohv10.00 – 10.10 Foorumi avamineja tervitused, EPKK lihatoimkonna esinaine Anu Hellenurme10.10 – 10.40 Eesti veiselihasektorist Maaeluministeeriumi pilgu läbi – maaeluministeerium10.40 – 11.10 Iirmaa kogemus lihaveiste kasvatamisel – millist toodet täna turg vajab – Angus Wood, Iirimaa Farmerite Assotsiatsioon11.10 – 11.30 Tootjaorganisatsiooni kvaliteedikava kogemus – Katrin Noorkõiv, Liivimaa Lihaveis MTÜ11.30 – 12.00 Küsimused, arutelu12.00 – 13.00 Lõuna13.00 – 13.30 Elusloomade ekspordist – kuidas ja kas suudame täita uute turgude nõudeid – Tanel Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu13.30 – 13.50 Veiste, värske liha ja veiselihast toodete eksport - VTA esindaja (kinnitamisel)13.50 – 14.10 Küsimused, arutelu14.10 – 14.40 Kohvipaus14.40 – 15.00 Veiste haigustest teadlase pilgu läbi – Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool15.00 – 15.20 Veiseliha eestlase söögilaual – esineja täpsustamisel15.20 – 16.00 Küsimused, arutelu, konverentsi kokkuvõte
Päeva modereerib Kalmer Visnapuu.
Seotud lood
Üleminekuperiood on lehmale kriitiline – just sel ajal suureneb energiavajadus ja kasvab risk ketoosiks. Baltic Agro poolt pakutav MecoVit® ühendab mikrokapseldatud DL-metioniini, koliinkloriidi, betaiini ning B2- ja B12-vitamiini, toetades maksa ainevahetust, söömust ja energiataset, et lehm saaks uue laktatsiooni alustada tugevamana.