• 28.11.17, 09:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

EPKK kutsub lihafoorumile ja veiselihakonverentsile

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja traditsiooniline Lihafoorum toimub 6. detsembril 2017 Rakveres AQVA Konverentsikeskuses.
EPKK kutsub lihafoorumile ja veiselihakonverentsile
  • EPKK kutsub lihafoorumile ja veiselihakonverentsile Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Mõlemad üritused on mõeldud lihasektoris osalejatele: põllumeestele, lihatööstuste esindajatele ja teistele sektoriga seotud ettevõtjatele ning huvilistele.
PÄEVAKAVA:
9.30 – 10.00 Registreerimine ja hommikukohv10.00 – 10.10 Foorumi avamine ja tervitused – Anu Hellenurme, EPKK lihatoimkonna esinaine10.10 – 10.40 Lihasektori globaalsed arengud ja väljakutsed – Tibor Szucs, FAO, loomakasvatuse konsultant10.40 – 11.10 Ülevaade Eesti lihasektorist ja positsioonist põllumajanduse ja kalanduse üldises strateegias – Marko Gorban, Maaeluministeerium, asekantsler11.10 – 11.30 Lambaliha tootmise perspektiivid Eestis – Ants Kuks, Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liit, juhatuse esimees11.30 – 12.00 Küsimused/arutelu12.00 – 13.00 Lõuna13.00 – 13.30 Eesti elanike liha söömise harjumused ja toitumissoovitused – Eha Nurk, Tervisearengu Instituut, seire- ja hindamise osakonna juhataja13.30 – 14.00 Toiduohutus lihasektoris – Mati Roasto, Eesti Maaülikool, toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli professor14.00 – 14.30 Eesti lihatööstus ettevõtja pilgu läbi – Olle Horm, Atria Eesti OÜ tegevdirektor14.30 – 15.00 Küsimused, arutelu15.00 – 15.30 Kohvipaus15.30 – 16.00 Lihasektor maaeluministri pilgu läbi – Tarmo Tamm, maaeluminister16.00 – 16.30 Lihasektor ja kaubandus – Oliver Rist, Coop Eesti ostudirektor16.30 – 17.00 Kuidas võiks põllumajandussektor leida liitlasi – Ilmar Raag, filmirežissöör17.00 – 17.30 Küsimused, arutelu ja foorumi kokkuvõtePäeva modereerib Marko Kass Eesti Maaülikoolist.
PANE TÄHELE!
Mõlemale üritusele saab registreeruda SIIN.
 
Päev hiljem, 7. detsembril 2017, toimub Rakveres AQVA Konverentsikeskuses Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja Veiselihakonverents 2017.
PÄEVAKAVA
9.30 – 10.00 Registreerimine ja hommikukohv10.00 – 10.10 Foorumi avamineja tervitused, EPKK lihatoimkonna esinaine Anu Hellenurme10.10 – 10.40 Eesti veiselihasektorist Maaeluministeeriumi pilgu läbi – maaeluministeerium10.40 – 11.10 Iirmaa kogemus lihaveiste kasvatamisel – millist toodet täna turg vajab – Angus Wood, Iirimaa Farmerite Assotsiatsioon11.10 – 11.30 Tootjaorganisatsiooni kvaliteedikava kogemus – Katrin Noorkõiv, Liivimaa Lihaveis MTÜ11.30 – 12.00 Küsimused, arutelu12.00 – 13.00 Lõuna13.00 – 13.30 Elusloomade ekspordist – kuidas ja kas suudame täita uute turgude nõudeid – Tanel Bulitko, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu13.30 – 13.50 Veiste, värske liha ja veiselihast toodete eksport - VTA esindaja (kinnitamisel)13.50 – 14.10 Küsimused, arutelu14.10 – 14.40 Kohvipaus14.40 – 15.00 Veiste haigustest teadlase pilgu läbi – Arvo Viltrop, Eesti Maaülikool15.00 – 15.20 Veiseliha eestlase söögilaual – esineja täpsustamisel15.20 – 16.00 Küsimused, arutelu, konverentsi kokkuvõte
Päeva modereerib Kalmer Visnapuu.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 20.09.24, 06:25
Võta maisitärklisest viimast
Maisi soodsa kasvuperioodi korral võib tekkida probleem, kus tärklisesisaldus silos on optimaalseks söötmiseks liiga kõrge. Seedimata tärklis vatsas ja peensooles langetab söödaväärindust, tekitades loomakasvatajale rahalist kahju.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele