Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. detsember 2017

Loomade toomisest jõululaatadele peab teavitama

Loomade toomisest jõululaatadele peab teavitama
Autor: Meelika Sander-Sõrmus
Loomade näitamisest avalikul üritusel tuleb teavitada Veterinaar- ja Toiduametit selleks, et amet saaks kontrollida, kas ja kuidas on laatadel tagatud loomade heaolu.

Veterinaar- ja Toiduametit tuleb teavitada loomade laadale toomisest sõltumata näidatavate loomade arvust. Kuigi varasemalt laatadel loomade heaoluga reeglina probleeme pole olnud, on siiski ette tulnud juhtumeid, kus laadakülastajad on loomadele andnud vale toitu või neid muul viisil häirinud. Sellise väärkohtlemise tagajärjel on ette tulnud ka loomade hukkumisi.  

Ühtlasi paneb Veterinaar- ja Toiduamet loomaomanikele südamele, et nad loomad uusaastapidustusteks jõululaatadelt ära viiksid, sest ilutulestike valju müra ja sähvatused taevas tekitavad loomadel stressi.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616