Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan hakkab AÜga läbi rääkima

HKScani president ja juht Jari Latvanen ning HKScan Baltikumi juhi Anne Mere.
Foto: Äripäev AS
HKScan Estonia juhtkond nõustus Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidu ettepanekuga ning jätkab läbirääkimisi töötajate palganõuete ja peatse streigi teemal.

Kohtumine toimub sel neljapäeval. 

Ametiühingute Keskliidu organisatsioonisekretäri Artjom Arhangelski sõnul on läbirääkimiste pidamine streigi ajal tavapraktika ning üks ei välista teist: „Nagu ka varem öelnud oleme, soovivad töötajad tööandjaga kokkuleppele jõuda. Kuni kokkulepet pole sündinud, on ka streik jätkuvalt jõus.“

Teise teemana soovib AÜ läbirääkimistel saavutada kokkuleppe streigi tehniliste detailide üle, et tagada streigi ohtutu kulg. Seadus paneb pooltele kohustuse koostööks ettevõtte vara säilimise ja ohutuse tagamisel. „Samuti loodame kokku leppida, kus streikivad töötajad streigi ajal asuvad,“ ütles Arhangelski.

Vastavalt AS HKScan Estoniale saadetud streigiteatele nõuavad Rakvere lihakombinaadi töötajad tapamaja töötajate põhipalga tõstmist 16% võrra alates 1. veebruarist ja lisaks 16% põhipalga tõstmist 1. juulist. Lisaks nõutakse, et tulemuspalga arvestamist ei muudeta.

Palgaläbirääkimised jooksid ummikusse, kuna tööandja ei nõustunud töötajatele tegema ühtegi konkreetset palgapakkumist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960