Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakveres tuleb streik

Rakveres tuleb streik
Foto: Äripäev AS
1. veebruaril kohtusid taas HKScan Estonia juhid ja ametiühingu esindajad, et arutada Rakvere lihakombinaadi töötajate palganõuet. Läbirääkimistel tulemuseni ei jõutud ning see tähendab, et 6. veebruarist algab streik, vahendasid ERRi raadiouudised.

Ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski ütles ERRile, et töötajate nõudmine jäi samaks. "Meie nõudmine on teada: 16 protsenti palgatõusu 1. veebruarist, mis annab tunnitasuks 4,34 eurot brutona. Lisaks 16 protsenti juulist, mis annab tunnitasuks 5.03 bruto," rääkis ta kohtumise eel. Tööandja sellele nõudmisele vastu ei tulnud.

Ettevõtte juht Anne Mere ütles pärast kohtumist, et kahjuks ei saanud ta informatsiooni, kui palju töötajaid streigist ikkagi osa võtab, mis annaks võimaluse paremini tööd ümber korraldada. Samuti ei mõista Mere, miks ei nõustu töötajad ootama oma palganõudega teise kvartalini, mil ettevõttes vaadatakse läbi kogu palgasüsteem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960