Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. veebruar 2018

Rakveres tuleb streik

Rakveres tuleb streik
Autor: Äripäev AS
1. veebruaril kohtusid taas HKScan Estonia juhid ja ametiühingu esindajad, et arutada Rakvere lihakombinaadi töötajate palganõuet. Läbirääkimistel tulemuseni ei jõutud ning see tähendab, et 6. veebruarist algab streik, vahendasid ERRi raadiouudised.

Ametiühingute keskliidu organisatsioonisekretär Artjom Arhangelski ütles ERRile, et töötajate nõudmine jäi samaks. "Meie nõudmine on teada: 16 protsenti palgatõusu 1. veebruarist, mis annab tunnitasuks 4,34 eurot brutona. Lisaks 16 protsenti juulist, mis annab tunnitasuks 5.03 bruto," rääkis ta kohtumise eel. Tööandja sellele nõudmisele vastu ei tulnud.

Ettevõtte juht Anne Mere ütles pärast kohtumist, et kahjuks ei saanud ta informatsiooni, kui palju töötajaid streigist ikkagi osa võtab, mis annaks võimaluse paremini tööd ümber korraldada. Samuti ei mõista Mere, miks ei nõustu töötajad ootama oma palganõudega teise kvartalini, mil ettevõttes vaadatakse läbi kogu palgasüsteem.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751