Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Muraka Farm avas uue robotlüpsilauda

Fotod: Muraka Farm avas uue robotlüpsilauda
Foto: DeLaval OÜ
2. veebruaril avas Viljandimaal asuv Muraka Farm uue robotlauda. Avamisel käisid ettevõtte juhile Karmo Männikule õnne ja edu soovimas nii naabrid ja sõbrad kui ka koostööpartnerid ning kohaliku omavalitsuse esindajad.

Muraka Farm tegeleb piimakarjakasvatusega, piimatoodang oli 2016. aastal 977 505 kilo ja toodetud piim müüakse E-Piimale. Lisaks kasvatatakse noorloomi.

Robotlüpsilauda ehitas Nordecon Betoon ning 140-pealist karja hakkavad lüpsma kaks DeLavali VMS lüpsirobotit. Uues laudas on DeLavali sõnnikueemaldussüsteem, sügamisharjad, led-valgustid, ventilatsioonisüsteem ning asemekatted. Nii pakub uus laut lisaks silmailule ka loomadele mugavaid tingimusi.

Avamispidu algas lindilõikamise ja ilutulestikuga!

Muraka Farm
Foto: DeLaval OÜ
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960