Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. veebruar 2018

Piimatööstus sai valmis uue “kroonijuveeli”

Saaremaa Piimatööstuse juust Old Saare Special
Autor: tootja
Eesti Vabariik 100 juubelipidustuste tarvis pandi mullu 24. veebruaril Saaremaa Piimatööstuses laagerduma uus spetsiaalne juubelijuust. Nüüd on “kroonijuveeliks” ristitud juust valmis.

Piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine ütles ajalehele Saarte Hääl, et nad mõtisklesid täpselt aasta tagasi, mis oleks, kui ka Saaremaa Piimatööstus valmistaks mingi toote, mis oleks pühendatud riigi suurele juubelile. “Ja mis võiks selleks paremini sobida, kui meie “kroonijuveel” Old Saare juust,” kõneles Kivine.

Et toode oleks ikka teisem, kui seni tuntud Old Saare, valis tööstuse peatehnoloog Aime Paas sellele uued juuretised ja koostas uue toote tehnoloogia. “Otsustasime, et nii väärika juubeli puhul peaks valmiv juust olema veel pikema laagerdusajaga ehk vähemalt üks aasta,” rääkis Ülo Kivine. Juust on ka varasemast madalama rasvasisaldusega ja rohkem nn parmesani-tüüpi. “Et toode oleks eristuv ka välimuselt, lõime uue disaini ja lisasime juubeli logo – toode kannab nime Old Saare Special.”

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751