Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatööstus sai valmis uue “kroonijuveeli”

Saaremaa Piimatööstuse juust Old Saare Special
Foto: tootja
Eesti Vabariik 100 juubelipidustuste tarvis pandi mullu 24. veebruaril Saaremaa Piimatööstuses laagerduma uus spetsiaalne juubelijuust. Nüüd on “kroonijuveeliks” ristitud juust valmis.

Piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine ütles ajalehele Saarte Hääl, et nad mõtisklesid täpselt aasta tagasi, mis oleks, kui ka Saaremaa Piimatööstus valmistaks mingi toote, mis oleks pühendatud riigi suurele juubelile. “Ja mis võiks selleks paremini sobida, kui meie “kroonijuveel” Old Saare juust,” kõneles Kivine.

Et toode oleks ikka teisem, kui seni tuntud Old Saare, valis tööstuse peatehnoloog Aime Paas sellele uued juuretised ja koostas uue toote tehnoloogia. “Otsustasime, et nii väärika juubeli puhul peaks valmiv juust olema veel pikema laagerdusajaga ehk vähemalt üks aasta,” rääkis Ülo Kivine. Juust on ka varasemast madalama rasvasisaldusega ja rohkem nn parmesani-tüüpi. “Et toode oleks eristuv ka välimuselt, lõime uue disaini ja lisasime juubeli logo – toode kannab nime Old Saare Special.”

Loe pikemalt Saarte Häälest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960