17. aprill 2018

PRFoods paisutas müügikäivet

PRFoods paisutas müügikäivet
Autor: Postimees/Scanpix
PRFoodsi märtsi auditeerimata konsolideeritud käive kasvas tänu uute ettevõtete lisandumisele võrrelduna eelmise aasta märtsiga 94,7% ehk 3,7 miljoni euro võrra, paisudes 7,5 miljoni euroni.

Võrreldav käive kasvas märtsis 4,6% ehk 0,2 miljoni euro võrra.

PRFoodsi esimese kvartali käive kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 115,2% ehk 12,2 miljoni euro võrra, jõudes 22,7 miljoni euro tasemele. Võrreldav käive kasvas 1. kvartalis 0,6 miljoni euro ehk 6,5% võrra.

Suurima käibe kasvuga - 7,2 miljonit eurot ehk 148,5% - oli võrdluses eelmise aastaga kala- ja kalafilee tootegrupp. Käive kasvas kuum- ja külmsuitsutatud toodete grupis 4,3 miljonit eurot ehk 105,7% ning muude kalatoodete grupis 0,4 miljonit eurot ehk 26,7%.

Müügikogus kasvas 1. kvartalis võrreldes eelmise aastaga 2,3 miljoni tonni võrra ehk 171,7% võrra.

John Ross Jr., Coln Valley ja Trio Trading omandamine kasvatas grupi käivet 1. kvartalis 10 miljoni euro võrra.

Pro forma käivet mõjutasid negatiivselt kõige rohkem toorkala tarnelepingu lõpetamine Escamar Seafood Oy-ga (endine Apetit Kala Oy), mis kokku vähendas Trio Tradingu müüki -0.9 miljoni euro võrra ja Suurbritannia naela odavnemine 1. kvartali lõpus, mille mõju oli -0.1 miljonit eurot. Positiivse poole pealt kasvas Heimon Kala Oy müük 9,6% eelmise aasta sama kvartaliga võrdluses.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartali pro forma käibega kahanes käive 0,7 miljoni euro võrra ehk 2,9% võrra. Mulluses pro forma käibes on arvesse võetud kõigi grupi ettevõtete käive 1. kvartalis.

Esimese kvartali pro forma käive jaguneb suuremate sihtturgude lõikes nii:

Soome 15,8 miljonit eurotUK 2,9 miljonit eurotEesti 1,3 miljonit eurotLäti 1,3 miljonit eurotPrantsusmaa 0,8 miljonit eurotKreeka 0,2 miljonit eurot.Ülejäänud käive 0,4 miljonit eurot moodustub ekspordist teistesse riikidesse.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751