Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. mai 2018

Streik viis HKScani kahjumisse

Anne Mere HKScani tehases
Autor: Äripäev AS
Rakvere lihatööstuse streik tõstis HKScani kulusid Eestis ning jättis Soome kontserni Balti üksuse kvartali lõpuks kahjumisse.

Esimeses kvartalis müüs HKScani Eesti üksus sarnaselt aastatagusega pea 37 miljoni euro eest kaupu, kuid mulluse 400 000 eurose kasumi asemel jäi üksus miljoni euroga kahjumisse. Kulutaseme tõusu põhjusena on börsiaruandes nimetatud Rakvere lihatööstuses toimunud streiki.

"Netomüük oli möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes pea sarnasel tasemel, kuigi tapamaja töötas väiksemate mahtudega ning Rakvere lihatööstuses toimus streik. Samas elavnes jaemüük kvartali lõpus ning nägime uudistoodete osakaalu tõusu," märgitakse börsiteates. Streigi kaasnenud kuludena märgib HKScan, et pidi võtma kasutusele lisameetmed tarnekindluse tagamiseks. Rakvere lihatööstuse tapamaja töötajate streik kestis 16. aprillini

Kahjum süvenes ka ülejäänud kontsernis pea kolm korda 18,6 miljonile eurole. Esimese kvartali käive langes esimeses kvartalis 421 miljonilt 411 miljonile. Pea 10 miljonit eurot sellest kahjumist sündis Rauma lihatööstuse käivitamisraskuste tõttu.

Kristjan Pruul

Äripäev AS

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751