Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HKScan Estonia tegi sealihamüügi rekordi

HKScan Estonia tegi sealihamüügi rekordi
Foto: Pixabay
HKScan Estonia müüs aprillis rekordilise koguse värsket ja marineeritud sealiha ühe kuu kohta – kokku 1865 tonni. Eelmine suurim kuine müük pärines seakatku eelsest ajast 2014. aasta oktoobrist ning jääb praegusele rekordile 6% võrra alla. Samuti kasvas rekordiliselt eksportmüügi käive, mis suurenes eelmise aastaga võrreldes 45%.

HKScan Estonia juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on hea tõdeda, et seakasvatuse maht on Rakvere Farmid süsteemi kuuluvates farmides taas tõusuteel ja see on andnud võimaluse suurendada ekspordimahtusid.

„Eesti seakasvatuse jätkusuutlikkuse seisukohast on kriitilise tähtsusega meie tööstuste võime eksportida sealiha mahus, mis tagaks tootmise efektiivsuse. Ainult efektiivsena suudame säilitada turuosa ning isevarustatuse koduturul. Kui pole tugevaid kohalikke tapamajasid ja lihatööstuseid, siis marginaliseerub ka seakasvatus,“ ütles Mere.

HKScan Estonia on 2018. aastal eksportinud sealiha kokku kümnesse riiki, nendest suurimad meie lähinaabrite kõrval on sealiha müük Uus-Meremaale ja Norrasse. „Need turud hindavad väga meie sealiha kvaliteeti ja müüginumbrite pidev suurenemine peegeldab seda. Samuti on Lätis kasvanud väärindatud ja bränditud liha müük Rakvere brändi all, millesse oleme viimastel aastatel kõvasti panustanud,“ lisas Mere.

Lisaks suurendas müüki sel aastal üsna vara alanud kevadine grillihooaeg, mille puhul tõi Rakvere turule hulgaliselt uudistooteid, mis on juba väga hästi vastu võetud. „Oluline uuendus on meie jaoks sel hooajal Rakvere šašlõkkide pakendamisel üleminek plastikämbrilt šašlõkikotile, mis on oluliselt mugavam kasutada, võtab vähem ruumi ja on oluliselt keskkonnasõbralikum,“ sõnas Mere.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960