Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere ja Farmi piimatööstused liitusid kaubanduse heade tavade leppega

Piim
Foto: Pixabay
31. mail allkirjastasid Tere AS ja Farmi Piimatööstuse AS kaubanduse heade tavade kokkuleppe, mille töötasid välja Toiduliit, Kaupmeeste Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda. Heade tavade leppe eesmärk on suurendada ärisuhetes ausust, läbipaistvust ja koostööd.

Tere AS-i ja farmi piimatööstuse AS-i juhatuse esimees Katre Kõvask märkis, et leppega liitumise eesmärgiks on väärtustada kogu piimatootmise ahelat nii headel kui ka halbadel aegadel: „Piimanduses algab kõik piimaandjatest ehk lehmadest, keda ei saa halbade aegade saabudes panna lihtsalt ootele. See lepe aitab meil üle elada ka raskemaid aegu ning tagada vastutustundlikku käitumist kõigi tarneahela osapoolte poolt. Eesti juhtiva piimatööstusena oleme väga seda meelt, et ka riiklikult niivõrd olulises valdkonnas, milleks on vertikaalne koostöö farmist piimatööstuse ja kaubanduseni, saavad regulatsioonid sündida just vastastikkuse usalduse ja austuse õhkkonnas – vabatahtlikult, ilma suure riigipoolse bürokraatiata,“ lisas ta. 

„Sellise laia valikuga piimalette nagu Eesti kauplustes on, pole mujal maailmas pea mitte kusagil. Selleks, et suudaksime tagada jätkuvalt head tootevalikut, peavad kõik tootmise ja müügiga seotud lülid olema võrdselt ning õiglaselt väärtustatud. Nii jaeketid kui tootjad seisavad kõik hea selle eest, et pakkuda tarbijatele mitmekülgset valikut, õiglast hinda ja parimat kvaliteeti,“ lisas Katre Kõvask.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960