Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. juuni 2018

Räpina palkmajatootjad ühinesid

Palkmajatootja Hobbiton juhatuse liikmed, tegevjuht Andrus Prangli (vasakul) ja arendusjuht Andres Uus
Autor: Margus Ansu, Tartu Postimees
Räpina vallas tegutsevad käsitööpalkmajade tootjad Hobbiton ja Saulerman sõlmisid ühinemiskokkuleppe.

Tööd jätkatakse Hobbiton OÜ nime all. Kokku on palkmajatootjal nüüd 52 töötajat ja sellega ollakse Räpina valla arvestatav ning üks suurimaid tööandjaid, teatas Hobbiton.

Hobbiton OÜ juhatuse liige Andrus Prangli ütles, et hoolimata väga heast turuolukorrast on mõlemad käsitööpalkmajade tootjad pidevalt sunnitud hoidma pakutavate kaupade ja teenuste hindu võimalik madalal.

"Majade ja suvilate turul on konkurents jätkuvalt suur ja tööpuuduse üle kurta ei saa. Samas peavad ettevõtjad pidevalt kohanema kiire palgatõusu ning inflatsiooniga, mis Eesti tootjatele survet avaldavad ning tootmiskulusid tõstavad," märkis ta.

Prangli sõnul on lisaks palkadele tõusnud ka puitmajatootjate põhilise toormaterjali ehk männipalgi hind aasta jooksul ligi 20%. Neid ja kõiki teisi survetegureid arvestades on Prangli hinnangul oluline läbi mõelda senised toimimismudelid ning leida ettevõtete jaoks parim lahendus.

Ühinemise järel tegelikult palju ümberkorraldusi teha vaja ei ole, sest Saulerman OÜ tootis ka senimaani enamiku enda palkseintest Hobbitonile, märkisid firmad „Ühinenud ettevõttes loodame nüüd tootmise poolt veelgi efektiivsemaks muuta ning hoida kulusid paremini kontrolli all,“ märkis Prangli.

Hobbitoni müügitulu ulatus 2016. aastal üle 1,8 miljoni euro, ärikasum jäi toona 14 000 euro juurde. Saulermani käive oli tunamullu pisut üle 380 000 euro ning teeniti 6000 euro jagu ärikahjumit.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751