Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valio Eesti investeerib suurelt

Laeva meierei saab uue kodujuustuliini
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Valio Eesti laiendab Tartu külje all asuvat Laeva Meiereid. Juurde tuleb ca 1200 m2 uut ja uuenenud tootmispinda.

„Juurde tuleb ca 1200 m2 uut ja uuenenud tootmispinda. Valmivasse hoonesse paigutatakse uued kodujuustu valmistamise seadmed alates kodujuustukatlast, mis on mõõtudelt Eesti suurim, lõpetades uhiuute pakkeliinidega,“ ütles Valio Eesti ASi juht Maido Solovjov.

Uue hoone ja sisseseade maksumus on 5,5 miljonit eurot, mis on Valio Eesti jaoks viimase seitsme aasta suurim investeering. „Ehitust alustati augustis 2017 ning tootmine käivitub uuel liinil oktoobris,“ lisas Solovjov.

Suurpakend müüb hästi. Tänavu kevadel investeeris Valio Eesti AS ligi 700 000 eurot Laeva meierei uude pakkeliini, mis võimaldab tuua poelettidele mitmed ettevõtte populaarseimad piimatooted kaheliitristes tetrapakkides.

Investeeringu tulemusel jõudis poelettidele esialgu kolm suurpakis ehk XXL pakis piimatoodet – Eesti armastatuim joogipiim Alma 2,5% piim, AC Nielseni uuringu kohaselt 2017. aasta parimaks uudistooteks osutunud Alma maapiim ja kõhusõbralike LGG piimhappebakteritega Gefilus keefir.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960