Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 3. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurimal roheliste äriideede konkursil on eestlastelt oodata kõrgeid tulemusi

Roheideede genereerijad
Foto: Cleantech ForEst
Cleantech ForEst korraldab koostöös Keskkonnaministeeriumiga maailma suurima säästva tehnoloogia ideekonkursi ClimateLaunchpad Eesti finaali.

ClimateLaunchpad programmi eesmärgiks on uued rohetehnoloogia ideed kasvatada reaalseteks jätkusuutlikke muutusi toovateks ärideks. Cleantech ForEsti tegevjuht Erki Ani kiidab programmi arengut: "Kui 2015 aastal osales programmis vaid 28 riiki, siis tänavu kandideeris üle 1400 iduettevõtte rohkem kui 45-st riigist".. Kuigi ClimateLaunchpad programmis osalevate alustavate iduettevõtete arv on suur, siis on eestlased saavutanud alati auhinnalisi kohti. 2016 aastal tuli ligi 1000 kandidaadi seast esikoht just Tartu Ülikoolist alguse saanud kohalikule startupile Gelatexile, kes töötavad välja kemikaalivaba kunstnahka.

ClimateLaunchpad programmi idufirmad toovad Eestis uuendusi järgnevates valdkondades: saepurust 3D printimine, raviomadustega kemikaalivaba tekstiil, biomassist vesinikkütuse tootmine, uudne keskkonnaseisundi monitooring, biojäätmete fermenteerimine, elektrit tootev kangas, vertikaalpõllumajandus, veevaba kohvitopside kiirpesusüsteem, päikeseelementidega asfalt ja kütuse vähendamise eesmärgil laevakere puhastav robot. Nii mõnigi nendest tehnoloogiatest on ka maailma tasemel fenomenaalne.Märkimist väärib, et Eesti paistab rohetehnoloogia iduettevõtetega silma ülemaailmselt

Tänavu asuvad võistlustulle 10 parimat Eesti cleantech innovaatilise ideega meeskonda, kes on kahe kuu jooksul läbinud mentorite käe all ärikoolituse programmi. Eesti finaalis valitakse ekspertide abiga välja 3 kõige tugevamat startupi, kes lähevad Eestit esindama ClimateLaunchpad suurfinaali, mis leiab aset 1.-2. novembril Edinburghis, Šotimaal.Rohkem infot ürituse ja idufirmade kohta leiad www.cleantechforest.ee lehelt.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960