Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ühendkuningriik nimetas ametisse toidujulgeoleku ministri

Ühendkuningriik nimetas ametisse toidujulgeoleku ministri
Foto: Postimees/Scanpix
Ühendkuningriik lõi uue ministri ametikoha, kelle ülesandeks on jälgida riigi toidujulgeolekut Brexiti protsessi jooksul.

Murepilved ilma lepinguta EL-st lahkumise tegeliku mõju kohta on kasvamas. Uue ministrikoha võttis vastu parlamendiliige David Rutley, varasem Asda ja PepsiCo juhtivtöötaja.

Ühendkuningriigi toiduainesektor suhtus uue ministrikoha loomisse rõõmuga, eriti pärast hoiatust, et ainuüksi sadamates tolliprotseduuridele kuluva aja pikenemine poole tunni võrra ning piiri kehtestamine Iirimaaga võib viiaühe kümnest ÜK farmist pankrotti.Toiduainetööstuste esindajate hinnangul on sadamate probleem väga tõsine. Ühendkuningriik on alati olnud toidu netoimportija; kui sadamate töö on häiritud, kannatavad eksportöörid ja ka importijatele on see väljakutse.Kuigi mõned toiduettevõtted on juba alustanud varude kogumisega, siis lühikese säilivusajaga toodete - nagu piim ja köögiviljad – puhul on see võimatu. Seni on valitsus näidanud naiivsust ja täielikku mõistmatust tarneahela toimimise osas, seega on kompetentse isiku ametisse nimetamine enamgi kui teretulnud.

Loe lisaks SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960