Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 16. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salvest saab uue juhi

Salvesti uueks juhiks saab Triin Kõrgmaa
Foto: Salvest AS
2013. aasta augustist alates Salvestit juhtinud Lauri Betlem lahkub 15. oktoobril ettevõtte juhatuse liikme ja ettevõtte tegevjuhi ametist ning annab ameti üle seni Salvesti müügi- ja turundusjuhina töötanud Triin Kõrgmaale.

Kõrgmaa alustas oma teekonda Eesti toiduainetööstuses 2008. aastal Valio Eesti turundus- ja tootearendusosakonnas, kust suundus 2012. aastal HKScan Estoniasse. Pärast neli aastat kestnud tööd Talleggi Baltikumi brändijuhi ja valmistoitude Baltikumi kategooriajuhina liitus ta 2016. aasta lõpus Salvesti meeskonnaga.

„Salvest on kvaliteetset toitu valmistav ettevõte, kus töötab suure südamega ühtehoidev meeskond. See, et mulle on usaldatud selle rahvusvahelise potentsiaaliga organisatsiooni juhtimine, on mulle suur au ja vastutus,“ sõnas Kõrgmaa.„Minu eesmärk on keskenduda lähiaastatel ekspordi laiendamisele, tootmise efektiivsuse tõstmisele läbi IT protsesside kaasajastamise ning uute kõrge lisandväärtusega toodete turule toomisele.Lauri Betlem jääb Salvestiga endiselt seotuks jätkates Salvesti nõukogu liikmena.

1946. aastal Tartus tegevust alustanud Salvest on tugevate traditsioonidega Eesti toiduainetööstus. Salvest kasutab oma tootmises võimalikult palju kodumaist toorainet, millest suur osa pärineb kuni 100 kilomeetri kauguselt tehasest, ning panustab aktiivselt ka mahetootmise arengusse Eestis. Salvesti 32,000 ruutmeetri suuruses tehasekompleksis töötab ühtekokku üle 185 inimese, kes valmistavad eestimaalaste seas armastatud kõrge kvaliteediga Salvesti erinevaid tooteid nagu supid, kurgid, kastmed, ketšupid, Põnni lastetoidud, Meie Mari moosid ja Smushie smuutid.

„Mul on hea meel tõdeda, et Salvest on täna üks Eesti edumeelsemaid toidutööstusi, kelle tooted ja brändid on armastatud kodumaal ning rohkem kui tosinal eksportturul. Meid on esile tõstetud, kui Euroopa innovatsiooniparemikku kuuluvate toodete tootjat. Meie tootmine on kaasaegne ning personal professionaalne. Viie aastaga oleme käibe kahekordistanud ning ettevõtte on majanduslikult tugevatel jalgadel. Meil on selge tulevikkuvaatav strateegia ja uuendusmeelne organisatsioonikultuur selle elluviimiseks. See on hea positsioon, kust ettevõtet efektiivsemaks ja rahvusvaheliselt tugevamaks arendada.“ sõnas Betlem.

Tema kinnitusel on Triin Kõrgmaa tõestanud end hea juhi, julge visionääri ja tugeva strateegina. „Annan Salvesti juhitooli rahuliku südamega üle Triinule, sest tean, et ta suudab juhtida Salvestit uute väljakutsete kursil ning hoida jätkuvalt fookuses seda, mis Salvestis läbi aastate kõige tähtsamaks on peetud – kvaliteetne Eesti toit ja pühendunud meeskond,“ lisas Betlem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960