Arder Väli: karm aeg nõudis personali koondamist

Päev kui põllumajandusministeeriumist sai maaeluministeerium
Päev kui põllumajandusministeeriumist sai maaeluministeerium

Pikaaegne põllumajandusministeeriumi ametnik, ka põllumajandusministri ametis olnud Arder Väli meenutab ministeeriumi 100. juubeli raames, et 90dad olid karmid ajad kogu ministeeriumirahvale – 520st ametnikust koondati sel ajal pea 300.

„Olen olnud põllumajandusministeeriumiga seotud juba alates 1973. aastast kuni pensionile minekuni 2008. aastal. Selles ajas on olnud mõned väikesed pausid. Minister olin õige lühikest aega - 15.01.1990 kuni 31.05.1990. Seda Indrek Toome valitsuses. Võtsin ameti üle selliselt majanduskorüfeelt nagu Gustav Tõnspoeg,“ meenutas Arder Väli. „Mulle sai valitsuse poolt ülesandeks läbi viia seni suurim põllumajandusministeeriumi ametnike koondamine - ligi 520-st ministeeriumi ametnikust koondati ca 300. Täpseid numbreid enam ei mäleta. Aeg oli üsna karm ja valitsus tõmbas suurelt bürokraatiat kokku.“

 

Väli sõnul oli see inimlikult raske aeg kõigile. „Meeles on kõigi ministeeriumi töötajate-kolleegide aus ja omakasupüüdmatu suhtumine oma ülesannetesse alates garderoobitädist kuni lähemate kaastöötajateni. Palju tänu teile! Eriti tahan tänada oma lähemaid kolleege Rein Nigulit, Roland Nymanni, Mati Vaarmanit, Marika Kongast ja meenutada hea sõnaga juba igaviku teele lahkunuid Vello Lindu, Ants Laansalu, Agu Kööpi. Tänu kõikidele Laia tänava töötajatele,“ ütles Väli.

Ministeeriumi 100 juubeli puhul soovib Ander Väli ministrile kannatlikku meelt ning muidugi edu ja selget silma. „Kuna nüüd on tegu juba mitmendat aastat maaelu ministeeriumiga, siis on loogiline, et ministeeriumi haldusalasse kuuluksid tulevikus ka kogu maal elavate inimeste igapäevase eluga seotud mets, veeressursid, kalandus jne. Nende oluliste maaelu komponentide praegune killustatus erinevate ametkondade vahel toodab tarbetut bürokraatiat. Siin on ministril palju tööd ees. Ministeeriumi rahvale aga tugevat närvi ja head tervist,“ soovis Väli.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised