Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koda sai uue auliikme ja aumärgi kavaleri

MESi juht Raul Rosenberg pälvis EPKK auliikme tiitli
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu esimees Olav Kreen andis 16. novembril Laitses toimunud koja lõikuspeol Raul Rosenbergile üle auliikme tunnistuse. Jaak Läänemetsa tunnustati koja aumärgiga.

EPKK nõukogu otsustas 13. novembri istungil koja auliikmeks nimetada Maaelu Edendamise Sihtasutuse juhatuse esimehe Raul Rosenbergi, kes on pikkade aastate jooksul panustanud koja arengusse, koostöös põllumajanduskojaga aktiivselt otsinud lahendusi põllumeeste olukorra parandamiseks. Alates 2003. aastast on ta olnud konkursi Aasta Põllumees žürii liige, viimastel aastatel ka selle esimees.

Koja aumärgiga tunnustati Põllumeeste Ühistu Kevili nõukogu esimeest, silmapaistvat põllumeest ja Aasta Põllumeest 2002 Jaak Läänemetsa. Koja aumärgiga tunnustati nii Jaak Läänemetsa suurt isiklikku panust kui Kevili kollektiivset panust koja arengusse.

Tunnustati ka parimat õpetajat ja õpilast ning taimekasvatajat.

Jaak Läänemetsa tunnustati EPKK aumärgiga
Foto: Evelin Talvar

Koja aumärgiga tunnustati Põllumeeste Ühistu Kevili nõukogu esimeest, silmapaistvat põllumeest ja Aasta Põllumeest 2002 Jaak Läänemetsa. Koja aumärgiga tunnustati nii Jaak Läänemetsa suurt isiklikku panust kui Kevili kollektiivset panust koja arengusse.

Tunnustati ka parimat maamajanduseriala õpetajat ja õpilast ning taimekasvatajat.

Lõikuspeol tähistati ka Eesti Lamba- ja Kitsekasvatajate Liidu 90. sünnipäeva.

ELKL on Eesti suurim ja vanim lamba- ja kitsekasvatajaid ühendav mittetulun¬dus¬ühing. Liidu eelkäija Eesti Lamba¬kas¬va¬tajate Selts asutati 1928. aasta no¬vembris ning taasasutati 1990. aastal. Liidul on 180 liiget. Liidu põhitege¬vus¬teks on lamba- ja kitsesektori ja liidu liikmete huvide esindamine ning lam¬maste aretustöö. ELKL on Eesti suurim lambaaretusorganisatsioon, omades tegevusluba nelja lambatõu (EV, ET, dorper, lleyn) aretamiseks. Tähtpäeva puhul tunnustas liidu tegevjuht Katrin Tambet tänukirjaga Maaeluminis¬teeriumi ametnikku Maarja Uibo¬kand¬i sektori arengukava eestveda¬mise eest ja Saarte Lambakasvatajate Ühistu juhti Veiko Maripuud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960