Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 22. november 2018

Edukate riikide majandusmudel põhineb ühistegevusel

Tartusse on täna kogunenud ühistegevuse huvilised
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Järgmise suurema läbimurde Eesti arengus saavutame siis, kui suudame asuda koostööle! See on juhtmõtteks täna, 22. novembril, Tartus Eesti Maaülikoolis toimuval rahvusvahelisel konverentsil „Läbi ühistulise tegevuse konkurendist partneriks“.

„Panustades ühistegevusele ja koostööle on Põhjamaad, Holland, Iirimaa ja paljud teised riigid suutnud oma majandust edukalt arendada. Rahvusvahelisest kogemusest on meil palju õppida,“ on Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus veendunud.

„Kuigi vahel võib tunduda teisiti, siis meie konkurendid asuvad eelkõige piiri taga – ühistegevus võiks olla võti, mis aitab Eesti ettevõtetel tihedas rahvusvahelises konkurentsis edukalt läbi lüüa,“ lisas Sõrmus.

Tuleviku maaelumudelit tuleb otsida majanduslikust ühistegevusest

„Koostöös rahvusvaheliste ekspertidega soovime leida vastuseid küsimusele, millised on meie maamajandussektori arengueeldused ja kuidas leevendada ühistegevuse kitsaskohti.Kes peab võtma ja kandma vastutust majanduslike ühistute arengu eest ja kuidas laduda tugevat vundamenti selle jätkusuutlikkusele," selgitas Eesti Maaülikooli Majandus- ja sotsiaalinstituudi professor Rando Värnik. 

Värniku sõnul on need küsimused täna aktuaalsed nii meie ühistutes kui riigi juhtimises ja ühiskonnas tervikuna.“Ainult üksteisega konkureerides ja vastandudes ei ole edu loota, seega vajab vastamist küsimus, kuidas konkurendist kasvada partneriks,“ lisas ta. Tartus toimuval ühistegevuse konverentsil jagavad oma kogemusi Hollandi ja Kanada juhtivad majandusteadlased ning Iirimaa ja Hispaania edukate ühistute esindajad. Arutelus osalevad ka Eesti ühistute juhid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960