Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 26. veebruar 2019

Selgusid fotokonkursi „Eesti maaelu pärlid“ võitjad

Rahvahääletusel tuli ülekaalukalt võitjaks Katrina Kõivsaare foto.
Autor: Katrina Kõivsaar
Maaeluministeeriumi Facebooki lehel toimus veebruaris fotokonkurss „Eesti maaelu pärlid“, kuhu kõik soovijad said esitada meelepäraseid pilte, mis kajastasid Eesti maaelu parimaid külgi. Rahvahääletusel tuli ülekaalukalt võitjaks Katrina Kõivsaar, maaeluministri lemmik oli Viljar Baumani foto ja maaeluministeeriumi teenistujad valisid välja Silvi Aroldi foto.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on fotokonkursi pildid näiteks, kui lummavalt kaunis ja rikkalik on Eesti maaelu: „Pildid toovad vaatajateni tõelised maaelu pärlid - maalilised  loodusvaated ja maal toimetavate inimeste tegemised!“

Oma lemmikfoto kohta sõnas minister, et talle meeldis väga pildi sõnum: „Oma maakodu lävepakul istub noor maaelu edasiviija, kelle värvilised tomatid ennustavad helget ja ilusat tulevikku.“

Maaeluministri lemmik oli Viljar Baumani foto
Autor: Viljar Bauman

Maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Karolin Lillemäe tundis samuti saadetud piltide üle rõõmu: „Fotokonkurss näitas maaelu paljusid erinevaid tahke, mida muidu kiire elutempo juures tähelegi ei paneks. Samuti oli saadetud piltidest näha, et Eesti maaelu viivad edasi toredad ja tragid lapsed. Kutsume kõiki maaelu ilust ja võlust osa saama, hea võimalus seda teha on näiteks 21. juulil toimuval avatud talude päeval!“

Maaeluministeeriumi teenistujad valisid välja Silvi Aroldi foto.
Autor: Silvi Arold

Kokku saadeti võistlusele 188 fotot. Rahva lemmikfoto autor sai auhinnaks strateegiamängu Agricola, raamatu „Eesti maaelu piltides“ ja Eesti toidu kinkepaki, maaeluministri ja maaeluministeeriumi töötajate lemmikfotode autorid raamatu „Eesti maaelu piltides“ ja Eesti toidu kinkepaki. Maaeluministeerium tänab kõiki fotokonkursil osalejaid ning loodab, et nad jäädvustavad Eesti maaelu kauneid külgi ka edaspidi.

Vaata fotogaleriid: Fotokonkursil osalenud fotod

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751