Autorid: Liis Treimann, Äripäev • 7. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: ilutulestikus hävinud aiand avas uksed

Aasta alguses raputas paljusid uudis Nurmiko Aianduskeskuse põlengust – aastavahetusel lennutatud raketist alanud põleng hävitas ühe perefirma elutöö.
Külalised said soovi korral istutada enda isikliku lille, mis Nurmiko hoole all üles kasvatatakse. Seda võimalust ei jätnud kasutamata Jüri Mõis, kes istutas isikliku ampli.
Foto: Liis Treimann

Aasta alguses avaldatud fotod mustavatest kasvuhoonetest võisid tunduda kui sünge lõpp, aga eile avas Nurmiko ühe kasvuhoone ja poe. Kokku 6000 ruutmeetri suurune ala on ellu äratatud ja selleks puhuks kutsus Nurmiko omaniku Jaak Ungerson täna aiandisse külalisi. Paljude teiste seas oli külas ka president Kersti Kaljulaid.

Viimase esitatud majandusaasta aruande järgi oli Nurmikol 2017. aasta lõpu seisuga kasvuhoonepinda 15 000 ruutmeetrit. Põleng levis 8400 ruutmeetrile. Ettevõtte käive oli 2017. aastal 1,79 miljonit eurot, kasumit teenis ettevõte 414 119 eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960