Autor: Põllumajandus.ee • 12. aprill 2019

Põllumajandus-Kaubanduskoda valis uued nõukogu liikmed

11. aprillil Türil toimunud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja üldkoosolekul valiti koja nõukogusse 12 Eesti biomajanduse valdkonna ettevõtjat või nende esindajat.
Kõljala POÜ juht Tõnu Post seisab kojas põllumeeste huvide eest.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogus esindavad järgmise kolme aasta jooksul põllumajandustootjaid, nende ühinguid ja ühistuid Tõnu Post (Saaremaa Põllumeeste Liit), Tanel-Taavi Bulitko (Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu), Olav Kreen (Virumaa Põllumeeste Liit), Margus Muld (AS Väätsa Agro), Andres Oopkaup (Harju Taluliit) ja Mae Alviste (Järvamaa Põllumeeste Liit). Põllumajanduse grupis kandideeris nõukogusse 14 inimest.

Töötleva tööstuse esindajatena valiti koja nõukogu liikmeteks Jaanus Murakas (AS E-Piim Tootmine), Uno Kaldmäe (OÜ Lõuna Pagarid) ja Valdis Noppel (AS Farmi Piimatööstus).

Maamajandusettevõtjate esindajateks nõukogus valiti Anu Hellenurme (OÜ Anu Ait) ja Sivar Irval (AS Dimedium) ning metsaomanike esindajaks Ülle Läll (Keskühistu Eramets).

Koja nõukogu esimehe ja aseesimeeste valimised toimuvad nõukogu esimesel koosolekul.

Põllumajanduse grupi esimeheks valiti tagasi Tõnu Post, maamajanduse grupi esimeheks valiti taas Sivar Irval ja töötleva tööstuse grupi esimehena jätkab Valdis Noppel. Metsanduse grupi uus esinaine on Ülle Läll.

1996. aastal loodud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda on suurim põllumajanduse ja biomajandusvaldkonna ettevõtete esindusorganisatsioon Eestis. Koda koondab mittetulundusühinguid, tulundusühistuid ja ettevõtteid põllumajanduse, põllumajandussaadusi töötleva tööstuse, metsanduse ja maamajanduse erinevatest valdkondadest. Koja igapäevast tööd juhib kolmeliikmeline juhatus koosseisus Roomet Sõrmus, Vahur Tõnissoo ja Tiina Saron. Koja juhatus tänab kõiki seniseid nõukogu liikmeid, kes on andnud suure panuse koja arengusse!

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105