Autor: Põllumajandus.ee • 17. mai 2019

Hiina minister: Eesti kõrge kvaliteediga tooted on Hiina turule oodatud

Täna, 17. mail osales maaeluminister Mart Järvik Hiina ja KIE riikide põllumajandus- ja kaubanduskoostöö foorumil ning kohtus Hiina põllumajandusminister Han Changfuga.
Maaeluminister kohtus Hiina põllumajandusminister Han Changfuga.
Foto: Maaeluministeerium

Maaeluminister Mart Järvik arutas Hiina põllumajandusminister Han Changfuga Eesti ja Hiina kaubandussuheteid ning koostöövõimalusi teaduse ja tehnoloogia valdkonnas. Järviku sõnul on teadusel ja innovatsioonil oluline koht, et lahendada põllumajanduse ees seisvaid väljakutseid: kliimamuutused, toiduga kindlustatus, toiduohutus ja tarneahela läbipaistvus.

Han Changfu kinnitas, et Hiina ootab väga Eesti kõrge kvaliteediga tooteid oma turule ning Hiinale on oluline teadusalase koostöö arendamine kahe riigi vahel.

Hiina ja KIE riikide põllumajandus- ja kaubanduskoostöö foorumi peamiseks teemaks oli digitaliseerimine ja maaelu edendamine. Oma sõnavõtus tõi maaeluminister välja, et digilahendustel on palju potentsiaali ka põllumajandussektoris. „Juba täna töötavad meil e-põlluraamatu lahendused, mis aitavad põllumehel teha informeeritud ja majanduslikult kõige kasulikumaid otsuseid. Ma usun, et võimalused on palju suuremad, nii riigi siseselt kui rahvusvahelisel tasandil,“ sõnas Järvik.

„Peame oluliseks suurendada tarneahela läbipaistvust, parandada toidu jälgitavust, et paremini ühendada omavahel Euroopa põllumajandustootja Hiina tarbijaga. Digilahendused ja e-kaubandus on meie jaoks ka üks võimalustest, kuidas jõuda oma kõrge kvaliteediga toodanguga Hiina kõige nõudlikuma tarbijani,“ lisas Järvik.

Eesti Taimekasvatuse instituudil on toimiv koostöö Liaoningi põllumajandusteaduste akadeemiaga. Asutatud on ka ühine kartulikasvatamise labor. Maaülikool ja Harbini põllumajandusülikool allkirjastasid aprillis Tartus kahepoolse koostöö edendamise lepingu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960