Autor: Liina Laks • 18. juuni 2019

Investorid andsid raskustes HKScanile 72 miljonit eurot

Raskustes Soome toiduainetootja HKScan tegi uue aktsiaemissiooni, mis märgiti täis ning investorid nõudsid veel lisa.
HKScani kontserni kuulub ka Rakvere lihatööstus.
Foto: Liis Treimann

HKScan kaasas värske aktsiaemissiooni käigus investoritelt 71,9 miljonit eurot. Sealjuures said võlausaldajad maksta ka n-ö võlgades: kes võla kustutas, sai samas suurusjärgus aktsiaid vastu. Nõnda õnnestus ettevõttel börsiteate andmetel kustutada 28,2 miljoni euro eest võlgu, viimasest summast ca 15 miljonit on eelmisel sügisel võetud hübriidvõlg ühes intressidega. Päris raha kaasas HKScan 43,7 miljonit eurot.

Ettevõtte juht Tero Hemmilä ütles börsiteate vahendusel, et emissioon aitab HKScanil märkimisväärselt finantspositsiooni parandada. Rahalistes raskustes ettevõte on „end ümber pööramas“ ning järgmise sammuna vaadatakse kriitilise pilguga üle kontserni tooteportfell.

HKScan emiteerib ligi 45 miljonit uut aktsiat. Kuna aktsiad märgiti üle, otsustas juhtkond veel 7,4 miljonit lisaaktsiat välja anda. Uute aktsiate märkimishind oli 1,6 eurot. Uued aktsiad moodustavad ca 45% kõikidest HKScani aktsiatest ja ca 22% ettevõtte häältest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960