Autor: Äripäev • 26. juuni 2019

13 päeva vana firma ostab eaka köögiviljatootja

Sagro aiand.
Foto: Julia-Maria Linna
13 päeva tagasi äriregistrisse kantud Tamatie Invest sai konkurentsiametilt loa osta valdav osa köögiviljakasvataja Sagro aktsiaid.

Sagro tegutseb alates 1993. aastast.

Ostetavad aktsiad kuuluvad Sagro erinevatele omanikele, kes soovivad nüüd köögiviljaärist väljuda. Ostjale annab tehing võimaluse laiendada ja mitmekesistada oma tegevusvaldkondi ning samal ajal parendada Sagrole kuuluvate kinnistute haldamist ja arendamist.

Tamatie Invest on Sagro ostuks loodud valdusühing, millest suurem osa kuulub Peeter Männile. Peeter Mänd oli üks metsanduskontserni Sylvester alusepanijaid, kes selle müügist tubli kapitali sai. Tema oli ka üks Nelja Energia omanikest, kelle äri Eesti Energia mullu suvel kokku pea poole miljardi eest ära ostis.

Ettevõttes on 6protsendise osalusega ka Kaupo Koitla, Kaamos Ehituse endine juht, kes kuuluba ka Tamatie juhatusse.

LOE LISAKS:

Kalle Reiter: kasvataja-kaupleja suhteid seadustega paika ei pane

Suur tomatisaak tänu kimalastele

Madis Kahu: Saakide üle ei saa kurta

Sagro põhitegevusalaks on keskkonnasõbralik köögiviljakasvatus, aga ettevõte tegeleb ka sõidu- ja veoautode remondi ja hooldusega. Ühtlasi annab Sagro oma Laagri alevikus asuvaid kinnisasju kolmandatele isikutele üürile. Sagro tütarettevõte Sagro Food tegeleb köögiviljade ja kartuli esmase töötlemise ja käitlemisega. Teine tütarfirma Sagro Elekter osutab elektrienergia võrguteenust Laagri alevikus ja teeb elektritöid.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105