Sagro aiandi tomatisaake aitavad suurendada kimalased, kes on abiks taimede tolmeldamisel.

- Sagro agronoom Merle Nassar on kimalasi kasutanud juba 10 aastat.
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
"Korralik tolmeldamine on hädavajalik etapp optimaalseks viljade moodustumiseks ja toodanguks. Kimalased on paljude kultuuride, eriti just katmikalal kasvatatava tomati jaoks, suurepärased tolmeldajad ja üliolulised risttolmlemisel. Kimalastega tolmeldamisel saadakse kvaliteetsemad viljad, suurem saak ja märkimisväärne tööjõu säästmine," selgitas Sagro aiandisse kimalased tarninud Baltic Agro tootejuht Ene Kiudsoo. "Kimalased on toodud firmast Biobest, kes pakub kõige laiemat valikut erinevates maailma piirkondades kohanenud kimalaste liikidest. Sagros on tegemist karukimalastega."

- Baltic Agro toob maale Biobesti kimalasi.
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Sagrol pikk kogemus kimalaste kasutamisel.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Artikkel jätkub pärast reklaami
TASUB TEADA: Miks kasutada kimalasi?
Artikkel jätkub pärast reklaami
Artikkel jätkub pärast reklaami
Artikkel jätkub pärast reklaami
Allikas: Baltic Agro AS
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Statistikaameti andmetel kasvas 2015. aastal Eesti viljapuu ja marjapõõsastest 3500 hektarit koduaedades ja 3000 hektarit põllumajanduslike majapidamiste istandikes.
Põltsamaa Felix valmistab sellel hooajal 2200 tonni kurke ning hooajaliseks tootmiseks on ettevõte palganud 185 lisatöötajat. Laieneb ka kurgitoodete eksport.
Maaeluminister Tarmo Tamm koos ministeeriumi tegevjuhtkonnaga külastab Harjumaa aiandusettevõtteid ja osaleb Eesti Aiandusliidu korraldatud aiandustootjate ümarlaual.
Tootjatelt oodatakse suuremat mahtu, kauplejatelt taimede eest hoolitsemist.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.