Maaeluminister Tarmo Tamm koos ministeeriumi tegevjuhtkonnaga külastab Harjumaa aiandusettevõtteid ja osaleb Eesti Aiandusliidu korraldatud aiandustootjate ümarlaual.

- Maaeluminister külastab Harjumaa aiandusettevõtteid
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Minister tutvub AS Nurmiko lillekasvatusega Sakus, OÜ Kadarbiku Köögivili köögivilja töötlemise ja mahla ning smuuti tootmisega Ääsmäel ning AS Sagro kurgi ja tomatikasvatusega.
Peale ettevõtete külastust arutab minister koos tootjatega olukorda aiandussektoris ja vastab tootjate küsimustele.“Tegemist on märkimisväärse ja positiivse sündmusega sektori jaoks, et uus minister juba ametiaja algul aktiivselt tootjatega suhtleb ning ennast erinevate sektorite praktilise eluga kurssi viib. See näitab, et ministril on tõsine soov põllumajanduse arenguks midagi ära teha,“ ütles Eesti Aiandusliidu juhatuse esimees, Grüne Fee ASi juht Raivo Külasepp.
Artikkel jätkub pärast reklaami
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Äripäeva Põllumajandustootjate TOPis teise koha napsanud OÜ Laheotsa on 1992. aastal asutatud perefirma, mis tegeleb enda kasvatatud kartuli ja köögivilja pesemise, töötlemise ning pakendamisega. 2015. aastal alustati ka teraviljakasvatusega.
Kodumaisus- ja kvaliteedimärk "Eestis kasvatatud" aitab tarbijal eristada kodumaiseid saadusi sisseveetud aiandussaadustest.
Aiandusliit korraldas 27. oktoobril Tallinnas visioonikonverentsi „Üheskoos maailma tipptegijaks!“ Tänavu olid omi kogemusi jagamas Taani aiandusettevõtjad.
Sagro aiandi ees käib praeguse kena kevadilmaga laussagimine. Linna- ja vallarahvas on tulnud ostma lille- ja köögiviljataimi. Valik on suur, taimed terved ja tugevad. Luksuslik lilleamplite valik võtab silme eest kirjuks.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.