Maailma suurim toidufirma leidis Eesti kasemahlatootja ise üles

Vend ja õde Ardon Kaerma ja Anne-Liis Theisen. Kaerma vastutab ÖselBirchis tootmise eest ning Theisen on tegevjuht ning ühtlasi tegeleb turundusega.  Foto: Liis Treimann

Maailma suurim toidutööstusettevõte Nestlé tahab õla alla panna Eesti kasemahla tootmisele. Saaremaa vanaema eeskujul kasemahla hapendav perekond ei tea isegi, kus on konks ning mis sellest kõigest lõpuks saab.

“Ettevõte sai alguse kolm aastat tagasi. Olime vennaga köögis ja ta rääkis, kuidas kõik joogid on ikka jõhkralt suhkrut täis. Lapsele ju ka ei saa igasuguseid limonaade ja mahlasid juua anda,” rääkis idee sünnist ÖselBirchi tegevjuht Anne-Liis Theisen, kes oli selleks hetkeks lõpetanud ülikoolis bakalaureuseastme, polnud õieti midagi suurt käsile veel võtnud ning vend tegigi talle ettepaneku, et “mõtle midagi normaalset välja”.

LOE LISAKS:

Kasemahlaga maailma vallutama

"Millegi normaalse" aluseks võeti vanaema hapendatud kasemahla retsept. “Me oleme perega Saaremaalt pärit ning isegi kui mandrile kolisime, käisime ikka suvel seal vanaema juures heina tegemas,” kirjeldas Theisen, et sellistel palavatel tööpäevadel oleks ju võinud vabalt allikavett juua, aga hapendatud kasemahl – see oli ju hoopis põnevam. “Eks see vanaema kasemahl oli nii temal kui ka tema emal ja üldse põlvkondade kaupa igasugused kõhuhädad parandanud,” naeris Theisen.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
PÕLLUMAJANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad põllumajanduse uudised igal nädalal enda postkasti.

Pollumajandus.ee toetajad:

Meelika Sander-Sõrmus
Meelika Sander-Sõrmuspollumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kerto Kangur
Kerto Kangurreklaamimüügi projektijuhtTel: 569 18 931