Autor: Viivika Rõuk • 9. august 2019

Tüli aktsionäride vahel: Maag paiskas kolmandiku Nõo Lihatööstusest müüki

Maag Grupi üks omanik Roland Lepp.
Foto: Andres Haabu
Maag Grupp on pannud avalikule enampakkumisele kogu enda osaluse Nõo Lihatööstuses, kelle teiste omanikega on pikemat aega kerinud tüli.

Ettevõtete kaudu Maag Grupile kuuluv OÜ Karukoobas kuulutas välja Nõo Lihatööstuse aktsiate kirjaliku enampakkumise. Enampakkumisel on 1524 aktsiat, mis moodustab 29,0286% ettevõtte aktsiakapitalist. Pakkumise tähtaeg on 30. august.

OÜ Karukoobas omanik on Rannarootsi Lihatööstus AS, mis kuulub Maag Grupp ASile. Selle omanikud on Roland Lepp (37,50%), Aivar Saarma (37,50%) ja Toomas Juhani (25%).

Juulis vahendas Postimees Nõo Lihatööstuse asutaja ja juhi Toomas Kruustüki sõnu, kes rääkis, et Maag Grupp on ennast ettevõttesse sisse söönud kavatsusega see asutajatelt vaenulikult üle võtta. Maagi üks omanik Roland Lepp ütles Postimehe artiklis, et seda plaani neil ei ole ja tegelikult on Kruustük ise lubanud juba kolm korda neilt osaluse välja osta, kuid pole oma lubadust täitnud. Äripartnerid on juristide vahendusel ja kohtus suhteid klattinud varemgi.

Toomas Kruustükile kuulub Nõo Lihatööstusest 33,62 protsenti, teine suurem omanik on Peeter Kõrv 24,36 protsendiga. OÜ Karukoobas omanduses on 29,03 protsenti ehk kogu nüüd müüki pandud osalus.

Nõo Lihatööstus on aastast 1992. tegutsev lihatööstus, mille tootmiskompleks asub Tartumaal Nõo vallas. Ettevõte turustab oma tooteid peamiselt Eestis ja Lätis. 2018. aastal moodustas ettevõtte käive 31,42 miljonit eurot ning ärikasum 2,05 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd keskmiselt 157 töötajale.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105