Maag Grupp on pannud avalikule enampakkumisele kogu enda osaluse Nõo Lihatööstuses, kelle teiste omanikega on pikemat aega kerinud tüli.

- Maag Grupi üks omanik Roland Lepp.
- Foto: Andres Haabu
Ettevõtete kaudu Maag Grupile kuuluv OÜ Karukoobas kuulutas välja Nõo Lihatööstuse aktsiate kirjaliku enampakkumise. Enampakkumisel on 1524 aktsiat, mis moodustab 29,0286% ettevõtte aktsiakapitalist. Pakkumise tähtaeg on 30. august.
OÜ Karukoobas omanik on Rannarootsi Lihatööstus AS, mis kuulub Maag Grupp ASile. Selle omanikud on Roland Lepp (37,50%), Aivar Saarma (37,50%) ja Toomas Juhani (25%).
Juulis vahendas
Postimees Nõo Lihatööstuse asutaja ja juhi Toomas Kruustüki sõnu, kes rääkis, et Maag Grupp on ennast ettevõttesse sisse söönud kavatsusega see asutajatelt vaenulikult üle võtta. Maagi üks omanik Roland Lepp ütles Postimehe artiklis, et seda plaani neil ei ole ja tegelikult on Kruustük ise lubanud juba kolm korda neilt osaluse välja osta, kuid pole oma lubadust täitnud. Äripartnerid on juristide vahendusel ja kohtus suhteid klattinud varemgi.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Toomas Kruustükile kuulub Nõo Lihatööstusest 33,62 protsenti, teine suurem omanik on Peeter Kõrv 24,36 protsendiga. OÜ Karukoobas omanduses on 29,03 protsenti ehk kogu nüüd müüki pandud osalus.
Nõo Lihatööstus on aastast 1992. tegutsev lihatööstus, mille tootmiskompleks asub Tartumaal Nõo vallas. Ettevõte turustab oma tooteid peamiselt Eestis ja Lätis. 2018. aastal moodustas ettevõtte käive 31,42 miljonit eurot ning ärikasum 2,05 miljonit eurot. Ettevõte annab tööd keskmiselt 157 töötajale.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.