Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 21. august 2019

Cimbria: 2018 oli meile rekordiline aasta Baltimaades

Teraviljakäitlemisseadmete müüja Cimbria annab teada, et 2018. aastat saavad nad pidada üliedukaks: teostatud projektide arv kahekordistus eelmise aastaga võrreldes kõigis kolmes Balti riigis: Leedus, Lätis ja Eestis.
Ühistu „Šiaurės Aruodai“, kes ühendab 41 Leedu teraviljakasvatajat, kuivati valmis ka Cimbria toodetu baasil. Koguinvesteering sinna oli pea 5 miljonit eurot.
Foto: Cimbria

Pärast niisket ja keerulist koristushooaega 2017. aastal otsustasid Baltimaade põllumehed ja ühistud ning vilja kokkuostvad firmad investeerida teravilja kuivatamisse ja ladustamishoonetesse, et olla järgmiseks, käesolevaks hooajaks, valmis. Huvi teraviljakäitlusseadmete vastu oli tohutu kõigis kolmes Balti riigis - Leedus, Lätis ja Eestis.

Dotnuva Balticul, kes on Cimbria toodete edasimüüja Baltikumis, oli 2018. aasta äärmiselt töine. Projektide arv peaaegu kahekordistus võrreldes eelmise aastaga. Ettevõte rõhutab, et just Eesti oli see maa, kus valmis nende suurim kuivati. Dotnuva Baltic vastutas kogu projekti eest, alates projekteerimisest, vundamendi ehitamisest, seadmete tarnimisest, paigaldamisest ja automatiseerimisest.

LOE SAMAL TEEMAL:

Eesti kõrgeim kuivatikompleks on valmis

Lantmännen sai esimese Cimbria ökoloogilise kuivati omanikuks

Tammejuure avas Läänemaa moodsaima viljaterminali

Lisaks kuivatitele valmis Lätis ka 2 silohoidlat, kogumahuga 34 000 tonni.

2018. aastal ületas Dotnuva Baltic AUB ehitatud teraviljahoidlate koguvõimsus 135 000 tonni.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105