Autor: Põllumajandus.ee • 22. august 2019

CLAAS tõi turule uued heedrid

CLAAS on lisanud lintkonveieriga heedrite CONVIO FLEXi ja CONVIO valikusse mudelid 930 ja 770, mille töölaius on 9,30 m ja 7,70 m. Kui CONVIOt kasutatakse kõigi klassikaliste peksuteraviljade ja rapsi koristamisel, siis elastse vikatiga CONVIO FLEX pakub tippjõudlust ka selliste kultuuride puhul nagu sojauba, hernes ja hein.
CLAAS tõi turule uued heedrid.
Foto: CLAAS

Abisüsteemid, mis juhivad vikati ja haspli kõrgust, ning nutikas konstruktsioon vähendavad juhi töökoormust ning minimeerivad saagikoristusel kadu. Uued heedrid on optimaalselt CEBISesse integreeritud. Mõlemat mudelit saab kasutada LEXIONi teraviljakombainidel ja mudel CONVIO FLEX 770 sobib ka TUCANOle.

CONVIO FLEX tagab maksimaalse paindlikkuse

Kui CONVIO vikat ja heedri laud on jäigad, siis CONVIO FLEXil on need komponendid ning ka küljelindid elastsed. See heeder suudab järgida maapinna kontuuri ja tagab kogu töölaiuses võimalikult madala lõike, mis võimaldab koristada madalakasvulisi varsvilju, näiteks sojauba, maapinna lähedalt väikese kaoga. Seisvate teraviljataimede puhul saab CONVIO FLEXi kasutada tavalise heedrina, mille vikat ja heedri laud on jäigad. Lamandunud vilja puhul hakkab see heeder ühe nupuvajutuse järel maapinda järgima, tagades väikse kaoga viljakoristuse isegi suure töölaiuse puhul.

Nii CONVIO FLEX kui ka CONVIO sobivad täielikult rapsi koristamiseks. Lisavalikusse kuuluv rapsivarustus sisaldab vasakul ja paremal asuvaid 425 mm läbimõõduga söötetigusid, mis paiknevad heedri tagaseina ülaosas, ning samuti rapsivikatit, mida saab lisada ja eemaldada ilma tööriistadeta. Kao minimeerimiseks on keskmine nõgu alt kummiribadega tihendatud. Heedri tõstetud tagasein kahandab pihustuskadu.

Nutikas juhi abistamise lahendus on täielikult integreeritud

CONVIO FLEX ja CONVIO tagavad juhile maksimaalse mugavuse: CEBISe terminali on täielikult integreeritud suur valik automaatfunktsioone. AUTOMATIC BELT SPEED kohandab lintide kiirust automaatselt teraviljakombaini sõidukiiruse järgi. Lindi libisemise ja seiskumise hoiatus lubab juhil varakult sekkuda – isegi öösel või tiheda tolmu korral – ning ei lase ohtlikul olukorral tekkida.

Reverseerimisfunktsioonil on kaks režiimi. Üks nupuvajutus juhthooval vahetab sõidu ajal kesk- ja külglindi liikumissuuna. See võimaldab väikseid probleeme lihtsalt kõrvaldada. Käetoel olev kipplüliti paneb teistpidi liikuma haspli, kesklindi ja söötekanali.

CLAAS tõi turule uued heedrid.
Foto: CLAAS

AUTO CONTOUR: neli režiimi, mis tagavad parima lõike

CONVIO FLEXi automaatsel heedri kõrguse juhtimise lahendusel AUTO CONTOUR on neli töörežiimi.

•Teraviljarežiimil on heedri laud ja vikat jäigad.

•Kui mingil piiratud alal on vili lamandunud, siis saab juht lülitada masina sõidu ajal jäigalt režiimilt paindlikule režiimile ühe nupuvajutusega.

•Paindlikul režiimil järgib vikat maapinna kontuuri libamisi. CONVIO FLEX, mille paindeulatus on 225 mm (90 mm üles ja 135 mm alla), sobitub mis tahes maapinnaga.

•AUTO CONTOUR FLEXi režiimil kasutab heeder sensori andmeid, et leida pidevalt asend, mis tagab optimaalse materjalivoo, maapinna kontuuri järgimise ja võimalikult madala lõikekõrguse. See muudab esiseadme tekitatava kao madalakasvuliste kultuuride puhul erakordselt väikseks.

Uuenduslik, automaatse veojõujuhtimisega haspel

Edasiarendatud hasplil on uuendusliku kujuga, reguleeritav kaardus juhttee, mis tagab optimaalse materjalivoo mis tahes oludes. Ümberpööramislahendus väldib tõhusalt materjali mähkumist ümber haspli. Rasketes saagikoristusoludes, näiteks lamandunud vilja puhul, tõstab haspel enne lõikamist vilja üles. Eriti just lamandunud teravilja puhul väheneb esiseadme tekitatav kadu selle tulemusena märkimisväärselt.

Haspli ajam on hüdrauliline. Automaatne veojõu juhtimine ei lase seejuures piidel maapinda kaevuda. See abisüsteem pakub juhile haspli reguleerimisel alati maksimaalset tuge ja tagab ühtlase materjalivoo.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960