• 23.09.19, 09:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Olustveres selgus parim hoidis

21. septembril toimus Olustveres igasügisene suursündmus – hoidistemess, kus selgusid parimad soolased ja magusad hoidised ning aasta üllataja.
Parima magusa hoidise valmistasid Vahur Aasküla, Sandra Salumets ja Brigitta Kõressaar.
  • Parima magusa hoidise valmistasid Vahur Aasküla, Sandra Salumets ja Brigitta Kõressaar.
  • Foto: Oleg_Harchenko
Võitjad selgitati välja rahvahääletuse meetodil, lisaks valis ekspertidest ja tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii välja VIP hoidis 2019 võitja.
15. Olustvere hoidistekonkursi tulemused:
Aasta parim magus hoidis 2019
1. koht – Ahjuõunakreem (valmistaja: Vahur Aasküla, Sandra Salumets, Brigitta Kõressaar)
2. koht – Füüsalimoos (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)
3. koht – Kartulikeedis (valmistaja: Kõrveküla Maanaiste Selts “Miina”)
Aasta parim soolane hoidis 2019
1. koht – Ahjupeedi püreesupi põhi (valmistaja: Rebeka Vainoja)
2. koht – Ahjuõunasinep (valmistaja: Pärnu Kutsehariduskeskus)
3. koht – Põllumehe pada (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)
Parima soolase hoidise valmistas Rebeka Vainoja.
  • Parima soolase hoidise valmistas Rebeka Vainoja.
  • Foto: Oleg_Harchenko
Aasta üllataja 2019
1. koht – Mõnujook mustsõstra lehtedest (valmistaja: Kõrveküla Maanaiste Selts “Miina”)
2. koht – Vimkaga alõtšakaste (valmistaja: Tuhalaane MTÜ)
3. koht – Apelsini-viski marmelaad (valmistaja: Smiltenes Tehnikums)
VIP-hoidist valis sel aastal žürii koosseisus: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaeluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, näitlejad Viire Valdma ja Carmen Mikiver, Ugala teatrijuht Garmen Tabor, lauljad Mait Maltis ja Mikko Maltis, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ning Maalehe tarbijalisa „Targu Talita“ vastutav toimetaja Jana Rand.
VIP-hoidis 2019
Alõtša-tomatimarmelaad (valmistaja: Tori Naisseltsing “Lained”)
Olustveres valiti parimaid hoidiseid. Fotod: Oleg Harchenko.
46 fotot
  • Olustveres valiti parimaid hoidiseid. Fotod: Oleg Harchenko.
  • Foto: Oleg_Harchenko
Hoidistemessi ja samas toimunud kohaliku toidu laata korraldas Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.05.25, 11:03
Kevad 2025: talivili on jõuline, suvirapsi osakaal kasvab, väetise kulunormid on muutuses
2025. aasta kevad on toonud põldudele positiivse pildi: taliviljad on hästi talvitunud ning taimed on tugevad, hoitud ja toidetud. Ilmastik on kevadel olnud küll heitlik, kuid üldpilt on lootustandev. Linas Agro agronoomiaeksperdi Mart Toomsalu sõnul on rõõm tõdeda, et põllumehed ei ole sellel kevadel lämmastikväetisega kokku hoidnud, mis omakorda kajastub taimede heas seisukorras.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele