Autor: Põllumajandus.ee • 30. september 2019

EPA2019 pakub mitmekesist seminariprogrammi

Juba viie nädala pärast toimub Tartus Eesti Rahva Muuseumis esimene EPA – Eesti põllumajanduse aastanäitus 2019, mis toob kaheks päevaks Tartusse sektori tipptegijad.
Mess EPA toimub Eesti Rahva Muuseumis.
Foto: Laila Kaasik / Tartu Postimees

Korraldajatena oleme töötanud selle nimel, et lisaks n-ö klassikalisele messile suudaksime EPA külastajatele pakkuda ka mitmekesist seminariprogrammi. Programm hakkab tänaseks juba kokku saama ja praeguse seisuga saame alates 1. oktoobrist avada registreerimise 55 erinevale seminarile ja kahele konverentsile.

Põllumajanduskojal on konverentside ja seminaride korraldamisel pikaajaline kogemus. Koja poolt korraldatavad foorumid on viimase 20 aasta jooksul kujunenud valdkonna ekspertide tunnustatud kokkusaamiskohaks. Meie foorumid ja seminarid on lisaks kohalikele praktikutele, teadlastele ja poliitikakujundajatele Eestisse toonud tipptasemel lektoreid kogu Euroopast. Teiste riikide kogemust tutvustatakse ka tänavuse EPA seminariprogrammi raames.

EPA korraldamine on sujunud hästi ja tänaseks on ennast näitusele eksponendina registreerinud juba ligi 70 erinevate valdkondade ettevõtet ja organisatsiooni, nende hulgas sektori juhtivad masina- ja söödafirmad, pangad ja teised ettevõtted. Ettevõtted on uue näituse väga hästi vastu võtnud ning osalejatel on elav huvi panustada ka seminariprogrammi. Näituse unikaalne formaat ja ERMi mitmekülgsete funktsioonidega seminariruumid annavad hea võimaluse erinevate teemade käsitlemiseks ning toodete ja teenuste tutvustamiseks. Julgeme lubada, et EPA programmist leiab endale huvitavaid teemasid iga näituse külastaja ettevõtete juhtidest kuni looma- ja taimekasvatuse spetsialistideni. Programmis on muuhulgas ka finantseerimise, tööturu, metsanduse, energia, kütuse, digilahenduste, kindlustuse, põllumajanduspoliitika, kaubanduse jt valdkondade teemad.

EPA programm keskendub eelkõige väga praktilistele lühiseminaridele, mille keskmes on ettevõtja ja tema vajadused. Lisaks 45 minutilistele lühiformaatidele leiab kavast ka põhjalikumaid teemakäsitlusi. Kahe päeva jooksul tutvustatakse põllu- ja biomajanduse trende, uuendusi ning innovaatilisi tehnoloogiaid, mis aitavad ettevõtetel paremini majandada ja leida lahendusi kõige keerulisematele igapäevastele väljakutsetele.

Suurematest sündmustest toimub näituse raames Eesti lamba- ja kitsekasvatajate aastakonverents, Aianduse visioonikonverents, mille korraldab Aiandusliit ning Maheturu konverents.

Seminariprogrammi partneriks on lisaks ettevõtetele ja erialaliitudele ka mitmed avaliku sektori asutused: Maaeluministeerium, PRIA, Põllumajandusuuringute Keskus, Maa-amet jt.

Näituse korraldajate põhimõtteks on, et selle suursündmuse loovad sektoris tegutsevad ettevõtjad ise vastavalt oma vajadustele ja ootustele.

Lisaks heale sisule saame ERMi avarates ja kaasaegsetes tingimustes pakkuda külastajatele ka meeldivat keskkonda. Meie käsutuses on kaheksa erineva suurusega seminariruumi, mis mahutavad 25-50 külastajat, ja 250 inimest mahutav Jakob Hurda saal. Seega tasub ka külastajatel registreerimise infot tähelepanelikult jälgida, sest vaatamata eripalgelisele programmile on kohtade arv konkreetsetel seminaridel siiski piiratud.

Kui aga konkreetsemalt kergitada katet seminariprogrammilt, siis näiteks Dimedium korraldab aastanäituse mõlemal päeval ühe seminari – Saksamaa ja Hollandi eksperdid räägivad loomakasvatajatele loomatervisele orienteeritud ööpäevaringsest söötmisest ning tehnoloogia kasutamisest piimafarmi juhtimisel. Näituse teisel päeval ettevõtte TeknEst poolt korraldataval seminaril saab aga koos Saksamaa eksperdiga vastuse küsimusele, kuidas toota 40 liitrit piima 40% jõusöödaga?

Valik seminare mida tasub kuulama tulla:

31.10 kl 10.30-15.00 Konverents Maheturg 2019

31.10 kl 11.30-12.30 Ööpäevaringne tervisele orienteeritud söötmine

31.10 kl 11.45-13.45 Digitaalsed põllutehnika lahendused ja John Deere tooteuuendused

31.10 kl 14.30-16.30 EPA Finantsseminar

01.11 kl 10.30-16.00 Lamba- ja Kitsekasvatajate Aastakonverents

01.11 kl 11.45-12.45 Kas ühe tunniga on võimalik väetamine selgeks saada?

01.11 kl 11.45-12.45 Kuidas toota 40 liitrit piima 40% jõusöödaga?

Koostöös juhtivate pankade Swedbank ja SEB Pank ja finantsvaldkonna asutustega LandCredit ja Maaelu Edendamise Sihtasutus toimub messi esimesel päeval EPA finantsseminar, millel räägitakse põllumajandussektori finantseerimisest. Põllumajandusuuringute Keskuse eestvedamisel toimuvad seminarid digitaalsete väetustarbekaartide ja väetamissoovituste koostamisest e-teenusena GIS serveri abil ning põllumajanduse suurandmete süsteemi ettevalmistustest.

Väetisefirma Yara otsib aga koos põllumeestega kahel seminaril vastust intrigeerivale küsimusele, kas ühe tunniga on võimalik väetamine selgeks saada? Masinate poole pealt on Baltic Agro Machinery korraldamas seminari, millel räägitakse digitaalsetest põllutehnika lahendustest ja John Deere tooteuuendustest 2020. hooajaks. Konekesko tutvustab aga aastanäitusel veelgi arukamat ja tõhusamat uue generatsiooni kombaini CLAAS LEXION.

Tulge ja saage osa esimesest Eesti põllumajanduse aastanäitusest EPA2019 – Eesti Rahva Muuseumi inspireerivas ja kvaliteetses keskkonnas toimuvast uue põlvkonna väljanäitusest, mis ühendab endas ärikülastajale suunatud B2B messi, kasuliku seminariprogrammi ja meeleoluka lõikuspeo. EPA2019 on hea võimalus põllumeestele teha kokkuvõtteid lõppenud aastast, sõlmida äripartneritega tulevikku vaatavaid kokkuleppeid ja ammutada energiat uueks hooajaks valmistumisel.

EPA2019 toimub 31. oktoobrist 1. novembrini 2019 Tartus Raadil. Lisainfot leiab kodulehelt epamess.ee. Messi meediapartneriks on Äripäeva teemaveeb Põllumajandus.ee.

Roomet Sõrmus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960