Autor: Rait Kondor • 14. oktoober 2019

Kalatoodete hinnalangus viis käibe alla

PRFoods teatas septembris lõppenud kvartali müügikäibe, mis langes aasta lõikes 0,4%, kuna kalatoodete hinnad langesid.
Kalatoodete hinnalangus viis käibe alla
Foto: Pixabay

PRFoods teatas, et 2019.-2020. majandusaasta esimese kvartali esialgselt arvestatud müügikäive oli 19,32 miljonit eurot, mis on 0,08 miljoni euro ehk 0,4% võrra vähem, kui eelmisel aastal samal ajal.

PRFoods tõi välja, et septembris lõppenud kvartalis toimus üldine kalatoodete tooraine hindade langus, millest tulenevalt langesid nii kala- ja kalafilee kui suitsutatud toodete hinnad. Kuigi firma põhitooted tegid läbi 5% suuruse hinnalanguse, suudeti muude kalatoodete müügi osakaalu tõsta, mis aitas kogukäivet hoida eelmise aastaga ligilähedasel tasemel.

Muude kalatoodete käive suurenes 1,01 miljonit eurot võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, samal ajal kuum- ja külmsuitsutatud toodete ning kala ja kalafilee toodete käive vähenes vastavalt 0,54 miljonit eurot ja 0,48 miljonit eurot.

LOE LISAKS:

Eesti kalakasvatajad panid seljad kokku

Saaremere Kala juhatuses taas muudatused

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960